diumenge, 6 de març del 2016

espaguetis amb pesto d'anxoves

VISCA  LA PASTA

Trobo que la pasta és la recepta perfecta per un dia de diari, per un dinar de diumenge, per un dinar multitudinari... ens va bé per tot. I hi ha mil formes de preparar-la, mil salses per acompanyar-la. Avui us presento un pesto diferent. Ja he dit altres vegades que no m'agraden les anxoves, les trobo massa fortes de gust. Però en canvi sí que les faig servir per cuinar, per fer salses o posar en guisats. Però potser a vosaltres sí que us agraden així que esteu d'enhorabona amb totes aquestes receptes amb anxoves. Avui aquest pesto en porta i si voleu veure altres receptes que també en tingui mireu aquestes: macarrons a la napolitana, carxofes amb anxoves o mongeta tendra i patata amb maionesa especial. I us proposo que encara que no us agradin les anxoves els doneu una oportunitat com he fet jo, us sorprendreu!






INGREDIENTS:

175 g d'espaguetis

4 filets d'anxoves

2 cullerades de pinyons

1 ram de julivert

1 all petit

1 got d'oli

1 llimona

formatge parmesà ratllat

sal i pebre



Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan bulli l'aigua hi posem els espaguetis i els deixem bullir el temps que ens indiqui l'envàs.

Mentre prepararem la salsa. En un pot de túrmix hi posem tots els ingredients: l'oli, els pinyons, els filets d'anxoves, el julivert, l'all, la pell de la llimona ratllada i una mica de sal i pebre. Ho batem tot fins a fer-ne una salsa suau. Ho podem tastar i afegir-hi el que ens sembli segons el nostre gust. Si trobem la salsa massa líquida hi podem posar una mica de formatge ratllat i ho triturem de nou.

Escorrem la pasta i la barregem amb la salsa. Ho servim acompanyat de més formatge ratllat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada