diumenge, 20 de març del 2016

truita de calçots i algues

QUAN NO TENIM BRASA

No hi ha res millor que menjar els calçots fets a la brasa, amb la flama de les vergues. És aleshores quan queden tots negres de fora i de dins surt el més tendre dels calçots per poder sucar amb el romesco. Però no tots tenim possibilitats de fer una foguera per fer-nos els calçots. És més, diria que la immensa majoria no ho tenim. Per això us proposo aquesta altra manera de menjar calçots a ra que n'és el temps. Ben aviat ja no en trobarem. I si voleu també podeu acompanyar aquesta truita amb una mica de salsa romesco. Continuo utilitzant algues per cuinar, que ja sabeu que son molt nutritives. Us poso més receptes amb algues per si voleu començar a incorporar-les a la vostra dieta: Amanida de verdures i algues, crema de verdures amb alga wakame Les algues wakame es compren seques i es conserven molt de temps. Aportem a les receptes un gust salat de mar molta agradable, sempre utilitzeu-ne poca quantita però.






INGREDIENTS:

4 ous

1 manat de calçots ( 25 calçots)

2 cullerades d'alga wakame seca

oli i sal


Posem les cullerades d'alga wakame en un plat fondo amb aigua perquè s'hidratin. Penseu que aquesta aigua també és molt nutritiva i es pot afegir en un caldo després.

Tallem la part de baix dels calçots que és la que porta molta terra. Traiem tota la pell exterior dels calçots i finalment els tallem a rodanxes fines només aprofitant la part més blanca. Sobretot no aprofiteu més del compte. Penseu amb tot el que llencem quan els mengem a la brasa, no passa res.

Un cop tallats els posem en una paella amb oli, que cobreixi bé tot el fons i els deixem a foc mitjà-baix. Volem que es facin a poc a poc i quedin ben confitats. Necessitarem ben bé 20 minuts perquè ens quedin així.

Un cop ben confitats els calçots hi barregem les algues ben escorregudes i apaguem el foc.

Batem un parell d'ous i partimels calçots en dues parts per fer-ne dues truites.

Posem els calçots ara en una paella més petita i quan estigiui ben calenta hi posem els ous batuts. Amb el foc mitjà fem que l'ou es vagi colant cap al fons de la paella peruqè qualli. El deixem un moment, un minut i després posem un plat pla sobre de la paella per tombar la truita. La deixem per l'altre costat i ja tenim la primera truita.

Fem el mateix amb l'altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada