diumenge, 17 d’abril del 2016

milfulls de patata i moniato

ELS MEUS SOMNIS

De cop començo a pensar amb un gust i em poso a rumiar amb què hi combinaria. Fins i tot hi somio! Això m'ha passat amb la nou moscada. L'anterior plat també en portava i ara us poso aquesta recepta perquè vaig pensar que amb el moniato hi quedaria bé. Per trencar la dolçor del moniato i el neutre de la patata hi poso mortadel·la. Ja sé que és estrany però amb la nou moscada hi queda fantàstic. I com a decoració i compensació dels gustos aquesta rúcula amb el seu gust més sec, un punt amarg que acaba de contrastar. Us ve de gust provar-ho? Els tubercles estan fets al forn, que per si sols ja serien bons. Vull dir que a sobre és molt sana, de mortadel·la en porta ben poca així que no us amoineu. Us agradem les presentacions en torre? Proveu també: milfulls de patata i bacallà, volcà de verdures mallorquí o patates confitades amb ceps.






INGREDIENTS:

1 patata

1 moniato

2 talls prims de formatge d'ovella

2 talls de mortadel·la

nou moscada

oli, sal i pebre


Encenem el forn a 200º.

Busquem que la patata i el moniato tinguin la mateixa mida, d'aquesta manera quan tallem els discs ens quedaran iguals per fer la torre.

Pelem la patata i el moniato i els tallem a rodanxes de 0,5 cms d'ample. Ho posem en una plàtera plana d'anar al forn i els amanim amb oli, sal i pebre. Ho entrem al forn i ho deixem uns 15 minuts, fins que amb una forquilla punxem la patata i el moniato i ho trobem tou.

Construim la torre posant primer una rodanxa de moniato, un tall de formatge i una rodanxa de patata. Després un tall de mortadel·la, una rodanxa de moniato, un tall de formatge i una última rodanxa de patata. Ho amanim per damunt amb nou moscada un grapat de ruca i un rajolí d'oli. Ratllem més nou moscada pel voltant per decorar el plat i també per donar-li més gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada