dilluns, 9 de maig del 2016

amanida russa amb remolatxa

EL COS ÉS SAVI

Fa un temps que em ve de gust menjar remolatxa. I just me'n vaig assebentar que és bona per la tiroides perquè porta Betalaínes, no em pregunteu que és que no us ho sé explicar. Es veu que el meu cos m'ho demanava. Doncs per aprofitar les remolatxes i cuinar-les d'una altra manera ja fa temps que les utilitzo també com patates. En aquest cas en una amanida russa junt amb patates,  pastanagues i pèsols. Com que aquesta combinació ens pot quedar una mica dolça li he posat aquesta maionesa amb anxoves que li donarà el contrast salat. Voleu més plats amb remolatxa? : Amanida amb remolatxa i llagostins, amanida de patates i remolatxa o gaspatxo de remolatxa.







INGREDIENTS:

1 patata

1 pastanaga

1 remolatxa

100 g de pèsols congelats o frescos ja pelats

maionesa d'anxoves:

1 ou

1 got d'oli de girasol

1 rajolí de vinagre de vi negre

4 anxoves

sal


Pelem les patates i la pastanaga i les tallem a daus petits.

Pelem la remolatxa i la tallem de la mateixa mida.

Posarem dos pots amb aigua i sal a bullir.

En un hi posarem la patata i la pastanaga a bullir i quan faci uns 7 minuts hi posarem els pèsols i ho deixarem tot plegat 5 minuts més. Al'altre hi posarem la remolatxa sola perquè no tenyeixi de rosa tot el demés.

Un cop tot bullit ho deixem refredar per separat.

Preparem la maionesa. En un pot de túrmix hi posem l'ou amb una mica de sal i un rajolí de vinagre i l'oli. Posem el túrmix al fons de tot i aleshores comecem a batre. El deixem a baix durant 20 segons i aleshores anem pujant molt a poc a poc fins arribar a dalt i ja estarà feta. Hi afegim 4 anxoves a trossets i tornem a triturar.

En un plat hi posem les verdures i les amanim amb la maionesa d'anxoves i damunt de la salsa una anxova sencera.

Quan ens ho mengem tallem l'anxova ben petita perquè es barregi bé amb tot.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada