diumenge, 29 de maig del 2016

escòrpora amb oli de tomàquets confitats

LA LLETJOR NO IMPORTA

A la cuina la lletjor no importa gaire. De vegades les bèsties o els vegetals menys agraciats poden ser boníssims. Aquest és el cas de l'escòrpora. De fora berrugosa, amb una pell vermella, cap gros i i boca de granota pero de sabor boníssim. Per mi un gran descobriment. A la meva edat i encara faig descobriments! Doncs sí, no n'havia menjat mai i me la vaig cuinar per mi sola. Vaig demanar a la peixeteria que en fessin dos filets i la vaig fer senzillament a la planxa. Per acompanyar-la ara ho veureu. Teniu més maneres ràpides de fer peix: calamars al vi blanc, cassola de closques, cebiche de rap, llenguado amb vermut, dorada al forn, musclos a la croata, salmó saltat o tonyina a la planxa amb emulsió de tomàquet.







INGREDIENTS:

2 escòrpores

2 tasses de quinoa

6 tomàquets cirerols

4 trossos de tomàquet confitat

2 cullerades d'olivada

1 tassa petita d'oli

sal


Posem un pot al foc amb 4 tasses petites d'aigua i una mica de sal. Medim dues tasses de quinoa i les posem en una escorredora i les passem per aigua. Quan l'aigua bull afegim la quinoa al pot i ho deixem bullir durant 15 minuts tapat a foc mitjà-baix.

Mentre preparem la salsa amb els tomàquest confitats vermells i l'oli. Ho triturem tot plegat fins que es torni una salsa espessa.

Tallem els tomàquets cirerols en 4 trossos petits.

Preparem els filets de l'escòrpora, els rentem de les escates que puguin tenir i els salem.

Un cop la quinoa ja està feta hi barregem un parell de cullerades de la salsa i els trossos de cirerol en guardem 4 per decorar si volem. Un cop ben amanida la quinoa en fem falms i els posem al plat.

A última hora posem una paella al foc untada amb un paper amb oli, i quan està ben calenta hi posem els filets d'escòrpora per la part de la pell. Els deixem durant 4 o 5 minuts, fins que veiem que la carn es torna una mica blanca. Tombem de l'altre costat i ho deixem un minut i apaguem el foc.

Servim els filets al costat dels flams de quinoa i ho salsem per sobre amb la salsa de tomàquets confitats. Al costat hi podem posar una mica d'olivada per donar contrast.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada