divendres, 22 de juliol del 2016

madalenes de gerds i xocolata

ANGLICISMES

Jo no faig receptes dolces si no tinc temps. Però com que ara hi ha vacances, podeu aprofitar per fer aquestes receptes junt amb els nens, si en teniu. Ara resulta que de les madalenes n'hem de dir muffins. De fet els muffins son madalenes amb diferents gustos. Després hi ha els cup cakes que son madalenes amb gorra a sobre. Però bé avui direm que farem madalenes. M'agradaria trobar la recepta de les madalenes que feia la mare, amb un gust de mantega increíble i super suaus! Algun dia la trobaré, però de moment us passo aquesta que queda superbona amb gerds, coco i xocolata. No costen de fer i com sempre, és un tòpic però els nens us poden ajudar, els agrada molt putinejar a la cuina. I si voleu d'altres receptes de pastissos per llepar-se els dits podeu provar: pastís d'albercocs, pastís de taronja, pastís de pastanaga, pastís de xocolata i gingebre o pastissets portuguesos.







INGREDIENTS:

150 g de xocolata per fondre, per fer postres

100 g de gerds

4 cullerades de coco ratllat

3 ous

150 g de farina

60 g de sucre llustre

1 iougurt grec

3 cullerades de postres de llevat

50 g de mantega

motlles de madalenes



Escalfem el forn a 200º.

En un pot posem a desfer la mantega amb el foc ben baix, al mínim.

Amb un ganivet, anem fent llesques amb la xocolata, fins a fer-ne trossos petits, que després els poguem trobar a la madalena.

En un bol barregem el iogurt, els ous, el sucre, la mantega ja derretida, el coco i el llevat. Un cop tot això ja estigui ben suau hi afegim la farina poc a poc. Finalment hi posem els trossos de xocolata.

Preparem una plàtera d'anar al forn amb els motlles de madalenes i hi repartim els gerds abans de posar-hi la massa. Per sobre hi posem la massa de les madelenes fins a la meitat, més o menys.

Ho deixem al forn durant uns 20 minuts, fins que s'enrosseixin de dalt les madalenes.

Les servim amb sucre llustre per sobre.

Proveu de fer-les amb trossos d'altres fruites com prunes, pressecs de vinya, cireres...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada