dimecres, 3 d’agost del 2016

crema freda de mongeta tendra

BONES MONGETES

Ara a l'estiu teniu bones mongetes per menjar, mongetes tendres que fan honor al seu nom. És quan millor estan. Com les feu les mongetes tendres? N'havíeu fet mai una crema? Doncs proveu aqueta que no us decebrà, ben fresqueta és una delícia, ja ho veureu, el toc de la remolatxa és definitiu. No tingueu prejudicis! La vaig menjar en un restaurant i n'he fet la meva interpretació, la meva recepta. Espero que us agradi. I penseu que amb la mongeta tendra a part de menjar-la bullida amb patates la podeu fer de totes aquestes maneres: amanida de mongetes de colors,  amanida de mongetes verdes, menestra de verdura amb oli gustós, mongeta tendra amb pernil dolç, mongeta tendra i patata amb maionesa especial, wok d'espaguetis picants, wok de mongeta tendra o espaguetis amb mongeta tendra








INGREDIENTS:

1/2 quilo de mongetea tendra del cuquet

2 patates petites

1 remolatxa

2 cullerades de mantega

farigola

sal



Triem la mongeta tendra, només caldrà que en talleu la punta que va agafada a la planta. L'altra punta que és més primeta la podeu deixar. Si voleu anar més depressa poseu-les damunt d'una taula i talleu-ne un grapat tot alhora amb el ganivet.

Les fem a trossos. Pelem les patates i les tallem a quadrats no gaire grossos.

Posem una olla amb poca aigua, just per cobrir la patata i mongeta tendra. Hi poseu una pessigada generosa de sal. Quan l'aigua bulli hi afegim la mangeta tendra i les patates. Ho deixem bullir fins que la mongeta es punxi amb una forquilla amb facilitat.

Mentre pelem la remolatxa i la laminem prima. La posem a bullir també amb poca aigua i amb una cullerada de postres de sucre.

Un cop tenim la mongeta tendra cuita la triturem amb una mica deel seu mateix brou junt amb la mantega i la farigola. Podeu anar afegint més brou fins que veieu la consistència de crema que us agrada. Per si un cas no hi afegiu tot el líquid al començament, d'aquesta manera en podreu anar afegint.

Un cop la remolatxa també es unxa tova es tritura una mica amb una part del seu suc. N'hem d'obtenir un puré més aviat espés.

Ho deixem a la nevera fins l'hora de servir.

Escudellem primer la crema de mongeta tendra i hi podem al centre una mica del puré de remolatxa.

Per fer la decoració agafem una forquilla i la passem per damunt del puré de remolatxa i ens l'emportem damunt de la crema, d'aquesta manera ens farà aquest dibuix tan bonic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada