dimecres, 7 de setembre del 2016

macarrons amb allioli

CALOR

Sembla que no ens traiem la calor de sobre! Què us sembla un plat de pasta fresquet. Mira que admet variacions la pasta, freda, calenta, al forn, amb carn, amb verdures, amb peix... no t'acabes les variacions que es poden fer. És per això que us convido a passar per l'apartat de pasta, on hi trobareu més de 70 receptes per fer amb pasta. Per tots els gustos! Aquests macarrons son els típics de l'estiu, a veure què us sembla la meva versió. Sobretot advertiu als convidats que les olives porten pinyol! Per cert jo he fet servir els macarrons petits que son els que més m'agraden, i a vosaltres?






INGREDIENTS:


175 g de macarrons petits

1 llauna de tonyina

1 tros de tomàquet sec en oli

1 tros de pebrot del piquillo

6 olives negres d'Aragó

6 olives sevillanes

allioli



Posem una olla al foc amb aigua abundant i un pessic generós de sal. Aquesta quantitat de macarrons és per 2 persones com sempre. Quan l'aigua bull hi tireu els macarrons i els deixeu bullir el temps que indica l'envàs.

Un cop fora del foc hi posem seguidament un raig d'aigua freda per parar la cocció de la pasta i que no s'enganxi després. Deixem rajar l'aigua dins l'olla fins que es refreda. Vigileu que no us surtin els macarrons, ho podeu fer tapant parcialment l'olla amb una tapadora. Un cop l'aigua freda els escorrem i els reservem.

Mentre bull la psta podem anar avançant aquests altres passos.

Traiem els pinyols de les olives d'Aragó i les tallem en dos trossos, Tallem a trossets també el tomàquet sec i el pebrot del piquillo que crec que amb mig en tin dreu prou però vosaltres mateixos feu-ho al vostre gust.

Després esmicolem també la tonyina.

Fem l'allioli i el barregem amb la tonyina.

Posem en una plàtera per poder-ho barrejar bé els macarrons i l'allioli. Ho decorem amb les olives negres i sevillanes, el tomàquet i el pebrot del piquillo.

Si teniu temps ho podeu refrescar una estona a la nevera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada