diumenge, 18 de setembre del 2016

patates i gírgoles al forn

BONA COMPANYIA

Aquestes patates seran sempre una bona companyia per carn. Si voleu pel pollastre que vaig publicar en l'anterior recepta però també per unes costelles de xai a la planxa, un conill al forn, un bistec...
La salsa és la mateixa que hem fet pel pollastre al forn, més receptes per usar l'all negre. És un bon producte, no me'n canso de dir-ho. Proveu d'inventar coses a veure com us resulta. Si voleu un acompanyament de patates que no sigui aquest proveu versions fredes com: amanida de patates a la vinagreta, amanida siriana de patates o amanida de patates amb all i julivert. O versions de patates al forn com: patates al forn, patates al forn amb pesto, o patates gratin.








INGREDIENTS:

1 patata grossa

1 plàtera de gírgoles

romaní

oli

sal i pebre

per la salsa d'alls:


2 grans d'all negres


2 grans d'all

1 tassa de cafè de vi blanc

1 cullerada d'ametlles salades

1 cullerada d'oli




Encenem el forn a 200º.

Pelem les patates i les tallem a rodanxes d'un cm de gruix com a molt.

Les posem en una plàtera plana que no sigui massa grossa. Volem que quedin ajustades a la plàtera, si queden molt balderes es poden cremar. Abans de posar-les al forn les amanim amb sal, pebre, romaní i una mica d'oli.

Les deixem al forn durant 15 minuts.

Mentre tallem les gírgoles a tires. Després fem la salsa, per fer-la posem tots els ingredients junts i ho triturem tot plegat fins a obtenir-ne una barreja ben fina.

Un cop passats els 15 minuts traiem la plàtera del forn i amanim amb la meitat de la salsa per damunt de les patates, hi posem les gírgoles a sobre i la resta de salsa tapant els bolets.

Ho tornem a posar al forn i ho deixem 15 minuts més, fins que punxem amb una forquilla i trobem les patates toves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada