dijous, 13 d’octubre del 2016

hamburguesa vegetal

COM A CASA RES

Aquesta dita que fa referència al confort que se sent quan estàs a casa jo l'aplico a la cuina. Crec que com a casa no menjarem enlloc. Fa poc una amiga em deia que comprava hamburgueses vegetals que li costaven molt cares i que no li acabaven d'agradar. Tenia raó l'altre dia vaig veure a la botiga que les hamburgueses vegetals son més cares que les de carn. Per això m'he animat a investigar una mica. Avui us proposo aquestes hamburgueses fetes amb verdures ratllades. També porta ou, espero que us animeu els ovolacteovegetarians. I espero que les tasteu tots perquè també pot ser un primer plat o una oportunitat perquè els nens mengin verdures sense adonar-se'n. Si voleu provar altres maneres de disfressar verdures mireu aquestes receptes vegetarianes: croquetes d'espinacs, croquetes de cigrons, clavells de carbassa i pasta filo, crep de festival de tomàquets, farcellets d'albergínia, flam de bledes o llibrets de carbassó







INGREDIENTS:

1 pastanaga

1/4 de carbassó

1/2 porro

1/2 branca d'api

1 tros de pebrot vermell molt petit

1 all

1 ou

pa ratllat

2 cullerades de formatge d'ovella ratllat

sèsam

orenga

sal i pebre



Encenem el forn a 200º només el cremador de la part de dalt, el gratinador.

Pelem la pastanaga i traiem les fulles més verdes del porro un parell de la part de fora. Si voleu podeu guardar la meitat del porro de la part verda per fer una sopa o un brou.

El carbassó el podem deixar sense pelar si veiem que te una pell ben tendra i tibant. Pelem tota la part exterior de l'api amb un pelador de patates i aprofitem només la part més blanca de l'interior de l'api.

Un cop tenim aquestes verdures triades i netes les ratllem. Per això un robot de cuina, tipus picadora ens anirà molt bé. Si no amb un ratllador manual tindreu més feina però també ho podeu fer.

Posem tota la verdura en un pot gran i hi aboquem aigua bullint dins. Feu bullir l'aigua en un altre recipient i la tireu per damunt de les verdures ratllades. Només volen que s'estovin una mica no que es coguin del tot. Un cop escaldades amb l'aigua bullint les escorrem.

Mentre agafem el tros de pebrot vermell ( amb un tros de 7cm x 3cm n'hi ha prou)i el tallem a trossets tant petits com puguem, com si tallessin un all. Després pelem l'all i el fem a bocins ben petits, si teniu un trinxador d'alls us anirà milt bé en aquest cas perquè el deixa ben trinxat.

Escorrem ben bé les verdures, si convé les podem posar damunt d'un paper absorbent.

En un bol barregem les verdures ratllades, el pebrot vermell, l'all, sal, pebre, orenga, el formatge, un ou i una mica de pa ratllat. Ho barregem bé i si veiem que queda massa clar hi afegim una mica més de pa ratllat. N'hi afegim fins que veiem que podem donar forma a les hamburgueses sense que es desfacin.

Preparem una plàtera de forn coberta amb paper vegetal. Això és molt important perquè sino s'ens enganxaran i es desfaran. El paper d'alumini no va tan bé com el paper vegetal pel forn.

Untem el paper amb una mica d'oli. Damunt hi posem les hamburgueses i hi afegim una mica d'orenga, un rajolí d'oli i una espolsada de sèsam.

Ho posem al forn a 200º col·locant la plàtera a la part de dalt del forn i ho deixem 7 minuts. Tombem les hamburgueses i les deixem que es facin per l'altre costat 7 minuts més.

Les podeu servir amb un col kale saltada amb all, amb una amanida o acompanyant carn, cadascú al seu aire.

Si en feu el doble de quantitat un cop feta la forma les podeu congelar per tenir-les a punt per un altre dia.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada