dijous, 1 de desembre del 2016

arròs caldós de conill

TOT L'ANY

M'agrada poder menjar bolets tot l'any. Aquesta possibilitat la tenim consumint els bolets secs. Hi ha menes de bolets que fins i tot son millors secs. Aquest és el cas dels camagrocs, les trompetes de la mort, els ceps o els moixernons. Un cop secs encara concentren més el seu sabor. Així que si trobeu encara bolets frescos aprofiteu-ho però sino, es pot fer la recepta perfectament amb els bolets secs. Us agraden els bolets? Doncs mireu l'apartat de bolets on trobareu més de 40 receptes amb bolets de tots tipus. Visca la tardor!







INGREDIENTS:


1/4 de conill tallat a trossos petits

1 ceba

1 tassa de cafè de vi blanc

1 tassa de cafè de bolets secs (15 g de bolets secs o 50 g de frescos)

2 tasses d'arròs

herbes provençals



Si tenim bolets secs el primer que farem es posar-los en un bol el doble de gran que el seu volum i els cobrirem bé d'aigua. L'aigua de remullar-los en servirà per fer l'arròs. 

Pelem la ceba i la tallem a trossos petits.

Per fer aquest arròs utlitzarem una cassola fonda perquè ens quedi caldós. Hi posem un raig d'oli al fons.

Amanim els talls de conill amb les herbes en abundància, sal i pebre. Els posem a la cassola un cop l'oli s'hgi escalfat i els enrossim de tots costats.

Afegim la ceba a la cassola i al cap d'un minut els bolets ben escorreguts. Ho deixem que es faci tot plegat 5 minuts més.

Posem 10 tasses d'aigua comptant també el suc de remullar els bolets en un pot al foc perquè s'escalfi.

Afegim el vi blanc a la cassola amb el conill i deixem que es redueixi. Després hi aboquem el brou i un cop bulli ho deixem fer 10 minuts a foc mitjà perquè el brou agafi gust.

Hi posem les dues tasses d'arròs i ho fem bullir 20 minuts a foc mitjà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada