dimarts, 13 de desembre del 2016

bròquil amb shitakes

SUPERALIMENTS

No se si el bròquil forma part d'aquest grup d'aliments anomenats superaliments, si no hi és hi podria ser. Aquesta verdura d'hivern ens aporta molts beneficis. Ara és el temps millor per menjar-ne, n'és la temporada. Jo us proposo una manera difrent de menjar-lo. Amb arròs i acompanyat d'un bistec a la planxa ja no ens hi faltarà res, tindrà un àpat ben equilibrat amb la proporció dels aliments que ens convenen. Teniu moltes més receptes de bròquil i coliflor al bloc com per exemple: pasta amb bròquil, verdures al curri, flam de pastanaga i coliflor, bròquil amb espècies, quiche de bròquil, crema de bròquil, verdura al vapor, arròs amb verdures, minestra amb oli gustós o espelta amb verdures. S'ha acabat el bròquil! 









INGREDIENTS:

1 bròquil

5 shitakes

2 cardamoms

2 tasses d'arròs basmati

1 tros de gingebre

1 gra d'all

1 pot de llet de coco

curri




Tallem el bròquil ben petit com fent-ne llesques a làmines primes.

Tallem els shitakes a trossos petits.

Trinxem l'all ben petit i ratllem un tros de gingebre després de pelar-lo. Més o menys com la mida del dit gros.

Farem primer el bròquil saltat amb oli, si teniu wok perfecte. Posem un fons d'oli al wok i quan sigui ben calent hi posem el bròquil a trossos. 

Després d'unes quantes voltes hi afegim els shitakes. Penseu que al wok la cocció és forta per tant no hem de parar de remenar perquè tot es vagi fent sense cremar-se. Si ho feu en una paella ho anem remenant igualment. 

Després hi posem alhora l'all i el gingebre ratllat i 2 cullerades de postres de curri. Ara és el moment de posar-hi la llet de coco. Ho deixem bullir tot plegat 10 minuts a foc mitjà.

Mentre podem fer l'arròs basmati. Posem 2 tasses d'arròs i 4 tasses d'aigua, una mica de sal i els 2 cardamoms per aromatitzar. El tapem i el deixem bullir 10 minuts. Veureu que es beu l'aigua i queda sec i fet. Tasteu-lo abans d'apagar el foc, en cas que li faltés una mica més de cocció i l'aigua s'hagués acabat en podeu afegir una mica més.

Serviu el flam d'arròs i el bròquil al voltant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada