dijous, 29 de desembre del 2016

ceviche estil peruà

COLORINS

Els colors a la taula son tan importants! Què us sembla aquest plat que sembla un quadre? Per aquests dies de festa ens van bé aquests plats dibuixats que entren pels ulls. Aquest a més porta peix, és un bon entrant lleuger i és molt original. Jo he descobert fa poc els restaurants peruans, amb la seva fusió de plats japonesos amb productes autòctons d'Amèrica. Aquest ceviche és el resultat d'això: peix cru amb coriandre en fulles i el toc dolç del moniato. L'aportació al ceviche per part dels peruans és la llet de tigre. Quan el vaig tastar em va semblar deliciós. He estat investigant com donar el gust a aquesta llet de tigre i us ofereixo la meva versió. A veure si us agrada. I si voleu més receptes amb peix cru podeu mirar també aquestes altres: tartar de tonyina, ceviche de rap, carpaccio de salmó, tartar de salmó a la japonesa o carpaccio de gambes. Sobretot per cuinar amb peix cru sempre l'hem de congelar abans de cuinar-lo durant un mínim de 24 hores.









INGREDIENTS:


1 orada de mig quilo en dos filets

1 tros de ceba morada

un bitxo

un gra d'all

1 llima

1 llimona

1 tros de moniato

1 llauna de blat de moro
 (si en trobem del que és gegant millor)

3 cullerades de iogurt cremós

coriandre en fulles

mel

sal i pebre




Pelem el moniato com si fos una patata i el tallem a daus petits. Posem un pot d'aigua al foc amb sal i quan bulli hi fem els daus de moniato fins que ens quedin ben tendres. Necessitarem uns deu minuts o potser una mica més.

Traiem la pell de la dorada passant un ganivet pla entre la carn i la pell del peix. Filetegem el peix en sentit obliquo, com si tallessim salmó fumat. El deixem macerar en un plat pla amb: sal i pebre, un all, ceba vermella a llunes primes, un bitxo, fulles de coriandre, el suc d'una llimona i el d'una llima. El peix sempre l'hem de congelar abans de menjar-lo cru, és per evitar ingerir microbis que pot portar el pe

Ho deixem macerar durant mitja hora. Separem el peix en un plat a part.

Agafem el suc que ha fet el peix amb la llimona i el barregem amb 3 cullerades de postres ben completes de iogurt cremós i dues  o tres gotes de mel. Entre això i els daus de moniato i el blat de moro hi donem el contrast dolç.

Posem de nou el peix en un plat on hi ha el fons de la llet de tigre i hi posem pel damunt la ceba ja macerada, els daus de moniato ja bullits, el blat de moro (amb un parell de cullerades soperes en tindrem prou) i una mica més de coriandre trinxat per damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada