dilluns, 5 de desembre del 2016

espaguetis amb verdures al curri

DIUEN, DIUEN, DIUEN...

Diuen que és millor barrejar hidrats de carboni amb verdures i proteïnes amb verdures però en canvi no és bo barrejar proteïnes amb hidrats de carboni. Per tant això desqualifica el bistec amb patates, l'arròs a la cassola, la fideuà, l'estofat, els macarrons tradicionals, secret ibèric amb puré de patata a la llimona i un munt més de receptes. Per sort però aquests espaguetis amb verdures es veu que son la mar de correctes. No em feu dir per què. Son d'aquelles coses que es rumoregen i es posen de moda de tant en tant. Sigui com sigui la barreja de pasta amb verdures m'encanta així que aquí va una recepta més d'aquest joiós enllaç. Com sempre aprofiteu les verdures que tingueu a la nevera. Si voleu més receptes de pasta amb verdures podeu mirar l'apartat de pasta.








INGREDIENTS:

6 mongetes tendres

1 ceba tendra

1 pastanaga

5 espàrrecs

1 tros de pebrot vermell, verd i groc

1/2 carbassó

4 alls tendres

1 gra d'all

oli de sèsam

1 tros de gingebre

1 llauna de llet de coco

2 cullerades soperes de soja salada

2 cullerades de postres de curri

2 cullerades soperes d'anacards



Preparem tots els ingredients. Pelem la pastanaga, la ceba i els all tendres. Guardem la part verda de la ceba que estigui ben fresca.

Si el carbassó és ben tendre no cal pelar-lo. Li rentem bé la pell. Partim els espàrrecs, els dobleguem amb la mà i aprofitem només la part tendre del brot. Triem la mongeta tendra.

Tallem els pebrots i totes les altres verdures a trossos més aviat petits. 

Pelem el gingebre i el ratllem. Pelem l'all i el trinxem petit.

Agafem una cassola o una paella grossa amb oli i la posem al foc. Posem només un fons d'oli, just per cobrir el fons, sense que quedi com una piscina. Hi anem posant per ordre les verdures. Comencem per les que trigaran més de coure: la pastanaga i el carbassó.

Al cap de dos minuts ja hi podem posar els trossos de pebrots. Ho saltem dos minuts més i hi afegim la ceba tendra, els alls tendres, els espàrrecs i la mongeta tendra. Ho saltem tot plegat uns tres minuts i ho salem lleugerament.

Hi afegim el gingebre i l'all trinxat. Hi donem unes quantes voltes a tot plegat i ja hi podem posar la soja, unes gotes d'oli de sèsam, el curri i finalment la llet de coco.

Ho deixem a foc mitjà que es cogui tot plegat 10 minuts.

Coem els espaguetis el temps que indiqui l'envàs.

Servim els espaguetis ben escorreguts i damunt una bona cullerada de verdures al curri, uns quants anacards i la part verda de la ceba ben trinxadeta petita.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada