dissabte, 15 d’abril del 2017

hamburguesa de remolatxa

CREATIVITAT

Hem de portar la creativitat a la cuina. Com ho podem fer per menjar verdures? Doncs no cal que les mengem sempre de la mateixa manera. Ja fa temps que poso de tant en tant receptes amb remolatxa perquè ara se'n troben a la botiga i val la pena pel seu valor nutritiu. Porten molt de ferro i també diuen que tenen propietats rejovenidores. Per si un cas mengem una mica de tot que això sempre ens anirà bé. Així que si voleu incloure les remolatxes en la vostra dieta aquí us deixo altres idees per preparar-les: amanida russa amb remolatxa, amanida amb remolatxa i llagostins, amanida de patates i remolatxa, gaspatxo de remolatxa, smoothie de fruites i verdures o crema de remolatxa. Avui com que diu que les remolatxes porten ferro les prepararem com una hamburguesa. Heu vist quina pinta?





INGREDIENTS:

1 remolatxa cuita grossa

1 tassa de cafè d'arròs rodó

1 clau

1/2 llimona

1 ou

16 daus de formatge feta

1 gra d'all

farina d'arròs 

sèsam

rúcula

per la salsa:

4 cullerades de formatge ratllat barrejat de dos o més tipus

1 bric de nata líquida

pebre 

nou moscada



Posem un pot al foc amb dues tasses d'aigua i una mica de sal. Quan bulli hi posem el clau i la tasseta d'arròs. Abaixem el foc i ho deixem fer tapat 18 minuts. L'arròs es veu tota l'aigua i ens queda una mica enganxat. Ja ens va bé, el volem així.

Ratllem amb un ratllador la remolatxa.

En un bol barregem la remolatxa ratllada, l'arròs, la ratlladura de mitja llimona, l'all ben trinxat i els daus de formatge feta tallats petits.

Quan tenim el preparat de les hamburgueses ben barrejat en fem boles amb compte que no es desfacin i les passem per farina d'arròs, després per ou batut i finalment per sèsam. Aleshores les podem aplanar una mica. Però per fer-les i rebossarles ens anirà millor fer una bola.

Encenem el forn i les posem damunt d'un paper vegetal untat amb oli i li posem un rajolinet d'oli per damunt. Les deixem fer uns 10 minuts.

Mentre preparem la salsa. En un cassó hi posem la nata líquida i li afegim el formatge ratllat amb el pebre i la nou moscada. Quan la nata s'escalfi el formatge es desfarà i ens farà una salsa espessa.

Servir les hamburgueses en un panet acompanyades de rúcula i la salsa de formatge o senzillament soles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada