dimarts, 25 d’abril del 2017

mongetes amb bledes

CULLERA

Què tenen els plats de cullera que ens fan sentir bé, a casa, confortables? Doncs fem-ne! A més solen ser plats saludables i equilibrats. A mi m'encanten i s'ha d'aprofitar quan encara fa una mica de fresquetea d'aquí a poc ja no ens vindran de gust, no? Doncs abans de començar amb les amanides prepareu la cullera. Si us agraden aquests plats també podeu provar de fer: sopa ràpida, escudella barrejada vegetal, pasta e fagioli, cigrons amb bledes, cigrons amb espinacs, llenties estil hindú, llenties amb confit d'ànec, llenties estofades o sopa minestrone. Per fer aquesta recepta només farem servir les fulles verdes de les bledes sense els tronxos. Per aprofitar-los els podeu posar tallats en una menestra amb d'altres verdures o bé fer aquesta recepta per llepar-se els dits: penques de bledes amb puré de patata morada.





INGREDIENTS: (per a 4 racions)

1 manat de bledes  (només les fulles)

1 moniato (ho podeu fer amb patata també)

300 g de mongetes cuites

1 tomàquet

1 ceba

8 tomàquets cirerols

1 bitxo

1 tasseta de vi blanc

1 fulla de llorer

1 tros de pebrot vermell

2 cullerades de postres de pebre vermell dolç

1 cullerada de postres de cúrcuma


Pelem la ceba i la tallem a quadrats petits, no cal que siguin super petits. El pebrot el tallem també a trossos petits com d'un cm. 

Ratllem el tomàquet i el deixem a punt per després.

Pelem el moniato i el tallem a daus no gaire grossos.

Tallar els tronxos de les bledes i guardar-los per un altre dia. Submergim les fulles de bledes en aigua abundant. Canviem l'aigua un parell de vegades fins que surtin ben netes i sense terra. Ara les tallem a tires que no cal que siguin primes.

Posem en una paella una mica d'oli i hi deixem la fulla de llorer, el bitxo i hi afegim quan veiem que l'oli s'ha escalfat una mica la ceba i el pebrot. Ho amanim amb una mica de sal.

Hi afegim ara el pebre vermell dolç, la cúrcuma i els cirerols. Hi donem un parell de voltes i hi posem el tomàquet ratllat.

Quan el tomàquet ja s'ha cuit, veureu que canvia a un color més ataronjat i l'oli sura per sobre ja hi podem posar el vi i esperar que redueixi.

Ara hi afegim les bledes i el moniato, hi donem un  parell de voltes i hi posem dos gots d'aigua. Procurem que els moniatos queden coberts d'aigua i ho deixem bullir 10 minuts.

Hi posem les mongetes cuites i ho deixem 10 minuts més bullint a foc baix tapat i apaguem.

Passats els 10 minuyts agafem una mica de suc amb unes quantes mongetes i ho passem pel túrmix. Ho tornem a afegir  a la cassola, això ens espessirà una mica el suc.

I ja podeu agafar la cullera.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada