dimarts, 11 de juliol del 2017

macarrons amb salsa d'olivada

PASTA COLORIDA

Fer que un plat de pasta tingui color! El més habitual és que tingui color vermell o blanc però avui li donarem color carbassa, verd i negre. No és un mal plan partir dels colors per crear un plat. Imaginem els gustos i pensem quina combinació d'ingredients hi aniria bé. Com en les amanides volem un equilibri en els gustos, una mica de dolç, una mica de salat i a més colorins. Si la pasta és el vostre menjar preferit no deixeu d'anar a l'apartat de pasta on hi podeu trobar gairebé 100 receptes de pasta. I si us agraden les olives negres proveu tots aquests plats: sards amb olives negres, amanida de patates amb salsa pesto, tatin d'escalivada, amanida de tomàquet i alvocat, verdures al vapor amb maionesa d'alvocat, amanida niçoise, pastís de pasta filo, amanida de llenties, pa de pessic amb formatge de cabra, cuixes de gall dindi amb olives o papillote de llenguado amb herbes. Ja veieu que n'hi ha unes quantes al bloc. I més que m'he deixat. M'encanten les olives negres! Però han de ser d'Aragó, no m'agraden gens les olives sense pinyol que venen en llauna. No tenen res a veure. Perdoneu però algú ho havia de dir!





INGREDIENTS:

175 g de macarrons petits o fusilli

1 tros petit de carbassa o moniato quan sigui el temps. (de 10 cm x 2 aprox)

200 ml de llet d'ametlla

2 cullerades de postres de maicena ben plenes

6 olives negres

2 cullerades d'olivada

3 anxoves

20 fulles d'espinacs baby


Posem una olla amb aigua abundant al foc i hi posem sal. Esperem que bulli.

Mentre esperem tallem la carbassa a dauets ben petits com de 0'5 cm. Els saltem a foc viu en una paella amb una meca de res d'oli. Fins que es torrin una mica.

Quna veiem que l'aigua bull hi tirem els macarrons i els deixem bullir el temps que indica l'envàs.

Mentre preparem la salsa. Barregem una mica de llet d'ametlla amb les cullerades de maicena i ho remenem fins que es disolen bé.

Posem la resta de la llet d'ametlla al foc i hi afegim dues cullerades d'olivada i les enxoves a trossos. Un cop l'olivada desfeta hi afegim la llet que teniem barrejada amb la maicena i anem remenant. Quan comenci a bullir la salsa s'espesseirà i ja podem apagar el foc.

Escorrem ben bé els macarrons, que no hi quedi gens d'aigua, sacsegeu-los bé.

Barregem els macarrons amb la salsa, posan-los una mica al foc. Mig minut només.

En una paella saltem els espinacs baby amb una mica de res d'oli. Els anem tombant, quan els veiem pansits ja els podem apagar. Ja veureu que es fan en un segon.

Servim els macarrons i per damunt els daus de carbassa, les olives negres i les fulles d'espinacs baby.

I ja tenim el quadre pintat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada