diumenge, 23 de juliol del 2017

pastís de tomàquet i salmó

OBRA D'ART

Mireu quin pastís escultura més bonic. I no només és bonic, és refrescant i boníssim. I per acabar més fàcil del que sembla. Us animeu? Ara que és el temps dels tomàquets m'agrada comprar-ne de diferents tipus i combinar-los. Cadascun te les seves qualitat: els cirerols de colors us decoren perfectament una amanida i tenen la mida justa d'una queixalada; els de pera son molt adequats per a ratllar i fer-ne salsa; els de pebrot amb la seva carn farinosa ens serveixen per fer-ne amanides, així com els de cor de bou i els Monterosa que tenen una pell molt prima i una carn molt gustosa; finalment els de branca que tenen molta polpa i es pelen fàcilment, si els traiem les llavors ens serviran per fer a dauets en una amanida o també per cuinar. Animeu-vos a usar diferents tomàquets com en aquestes receptes: carpaccio de tomàquet, amanida amb vinagreta de tomàquet, coca amb patates i tomàquet, amanida de pasta acolorida, tatin de tomàquet, amanida de tomàquets i crostons, espaguetis lights, papillote de llenguado amb herbes, pilota amb tomàquet, tomàquets de pera farcits de mozzarella o lassanya amb verdures.







INGREDIENTS: (per a 4 persones)

9 llesques de pa de motlle

1/2 fonoll

1 tomàquet de pebrot

2 tomàquets Monterosa

1 branca de cirerols petits

1 paquet de daus de salmó fumat

5 fulles d'enciam

6 ous de guatlla

maionesa


Necessitem un motlle llarg com de pudding per a preparar aquesta recepta. L'untem amb una mica d'oli per poder desemmotllar-lo millor.

Tallem el tomàquet de pebrot a rodanxes una mica primes.

Tallem el tomàquet Monterosa com si fos paper de fumar.

Posem un pot al foc amb aigua i els 6 ous de guatlla. Quan bulli esperem 5 minuts i ja estaran fets.

Tallem ben petit l'enciam ben net i els daus de salmó els fem encara més petits.

La part del fonoll del mig que és la més tendre la trossegem ben petita. Guardem la part del plomall verd per barrejar amb la maionesa.

Pelem els ous i els partim pel mig.

Fem una maionesa normal i un cop feta la barregem amb el fonoll verd picat ben petit.

Barregem l'enciam, el fonoll, el salmó i 4 cullerades de maionesa de fonoll.

Posem el tomàquet de pebrot al fons de tot. Per damunt anem col·locant el tomàquet Monterosa fet ben prim, cavalcant un tall amb l'altre i fent que ens sobri una mica pel final del motlle per poder tapar-lo al final. Anem resseguint tot el motlle fins a cobrir-lo tot.

Traiem la crosta de les llesques de pa de motlle, les podem comprar directament sense crosta si volem. 

Untem tres llesques per un costat amb maionesa i les posem la part untada cap avall a dins del motlle.

Damunt hi posem el farcit d'enciam i salmó amb maionesa i repartits 3 ous de guatlla partits.

A sobre tornem a posar pa de motlle i farciment i acabem amb una altra capa de pa de motlle i l'untem per fora amb maionesa de fonoll.

Ho tapem amb els talls de tomàquet dels costats, ho premem una mica perquè es compacti i ho enfilmem de plàstic amb un parell de voltes que quedi ben tapat.

Ho posem a la nevera durant mitja hora abans de desmmotllar-ho.

Finalment ho desemmotllem posant una plàtera a sobre i donant la volta al motlle perquè el contingut vagi a la plàtera, com si tombéssim un flam.

Ho decorem amb els cirerols de branca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada