diumenge, 27 d’agost del 2017

timbal de patates i salmó

VOLUM

En el dibuix és importantíssim el color, el volum i la prespectiva. Doncs resulta que en la presentació dels plats també és molt important el volum. Que els plats creixin en verticalitat. M'agraden aquests plats que semblen muntanyes que bategem com timbals, volcans, ... Que us sembla aquest timbal. És fresquet per l'estiu i boníssim. La presentació és digne d'un dinar de diumenge. Ningú us prohibeix afer un soparet d'estiu romàntic, però. Gaudiu-lo! Us proposo aquests altres plats amb volum: amanida de cranc amb salsa tàrtara, amanida amb fruites, amanida de quinoa i pastanaga, amanida de ruca i cirerols, amanida de verdures i algues





INGREDIENTS:

2 patates

1 paquet de filets de salmó fumat

1/2 poma Granny

1/2 ceba tendra

1 tros de fonoll

1 llimona

1 llima

mel

2 fulles d'enciam de fulla de roure

oli


Bullim les patates amb pell. Posem una olla al foc amb aigua i les patates, que l'aigua les cobreixi del tot. Ho posem al foc i un cop bulli l'aigua les deixarem fins que les punxem amb una forquilla i les trobem toves del tot.

Deixem refredar les patates i les pelem.

Pelem la ceba i en tallem un tros ben petit. Potser no la necessitarem tota.

Pelem la poma i la tallem a daus superpetits.

Tallem un tros de fonoll de la part de dins que és més tendre que les fulles de fora. El tallem a dauets ben petits. La part del plomall verd també la piquem ben petita.

Preparem una vinagreta de llimona amb: el suc de mitja llimona, 4 cullerades d'oli, una mica de sal, la ratlladura de la pell de la llima i la part verda del fonoll. Hi posem un parell de gotes de mel per compensar l'acidesa de la vinagreta, només dues gotes.

En un bol barregem gairebé tota la vinagreta de llimona, en reservem una mica pel final, amb la poma, el fonoll i la ceba a trossos.

Tallem les patates a làmines i muntem el timbla. A sota untem el plat amb una mica d'oli, al damunt una làmina de patata, damunt una cullarada de la barreja de poma i un mica de salmó fumat. Repetim l'operació una altra vegada i tapem amb un final de patata i la fulla d'enciam separada en fulles petites i ho amanim tot plegat amb una mica més de vinagreta de llimona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada