dilluns, 4 de setembre del 2017

pa de pessic sense gluten

INTOLERÀNCIES

Per totes aquestes persones que cada cop n'hi ha més que no poden menjar gluten. Un pa de pessic de base que podeu fer per crear els vostres pastissos. Una alternativa a la farina per poder fer pastissos. Ben aviat penso crear un apartat només amb receptes per celíacs, perquè no es renunciï a menjar res i per veure el munt de possibilitats que hi ha menjant sense gluten. Esteu atents al bloc. Aquesta recepta és de l'àvia del Sergi i em va semblar fantàstica, només vaig necessitar fer un petit canvi. Gràcies Sergi!






INGREDIENTS:

4 ous

50 g de farina d'arròs

50 g de fècula de patata

125 g de sucre

un pessic de sal


Encenem el forn a 150º i deixem que s'escalfi mentre pastem el pastís.

Primer de tot separem les clares dels rovells dels ous. Podeu mirar una manera de fer-ho a la recepta de tiramisú.

Batem els rovells d'ou amb el sucre fins aconseguir una barreja de color blanc. Això es diu blanquejar  donat el resultat que obtenim.

Ara tamisem la farina amb la sal incorporada a poc a poc damunt de la barreja dels rovells i el sucre, removent amb una cullera de fusta. Tamisar vol dir agafar la farina i posar-la en un colador espès i anar donant copets perquè la farina passi pel colador i es barregi amb els rovells i el sucre sense cap grumoll.

Batem les clares que hem separat a punt de neu amb una mica de res de sal que fa que pugin més de pressa. El vostre túrmix segur que te un complement batedor per fer les clares.

Aboquem les clares a punt de neu a la preparació de rovells, sucre i farina  i removem de fora cap endins amb moviments circulars i poc enèrgics, no volem que les clares s'abaixin.

Preparem un motlle circular d'uns 20-25 cms de diàmetre. El folrem de paper de forn o bé untem el motlle amb mantega i li espolsem una mica de fècula de patata per fer una capa que es desprengui amb facilitat després del motlle.

Aboquem la massa del pastís al motlle i ho posem al forn encès de dalt i de baix i si tenim el mode ventilador millor, amb la temperatura a 150º i ho deixem 30 minuts. Mirem de posar el motlle al mig del forn que no estigui ni massa amunt ni massa avall.

Passats els 30 minuts apaguem el forn i el deixem 5 minuts a dins amb el forn apagat. Després obrim el forn una mica però deixem el pastís 5 minuts més a dins.

Finalment el traiem i el deixem refredar en un lloc sense corrents d'aire perquè no es ressequi.

Un cop fet el podem servir amb sucre llustre per sobre o farcir-lo amb el que vulguem partint-lo per la meitat, o posar-li fruits vermells i nata damunt... les possibilitats que vosaltres us imagineu!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada