divendres, 19 de gener del 2018

crema de pebrot

VULL UNA SOPA!

Recordo que durant un temps hi havia un anunci on es veu gent amb una cullera a la mà que deia: Vull una sopa! Doncs jo també ho dirc. No hi ha res millor que una sopa a l'hivern. I com tot se'n poden fer de mil coses i de mil maneres. Cadascú pot tirar segons les seves preferències per un plat o per un altre. No porten excessiva feina i si talleu la verdura petita es fan en un moment. Mireu la recomanació que us faig a sopa ràpida, i veureu que es fa en un moment. Avui el que us vull dir és que canvieu de sopes, és avorrit menjar sempre la sopa de caldo o la crema de carbassó, mireu quantes possibilitats teniu a l'apartat de sopes: més de 40!!! 





  INGREDIENTS:

1 pebrot vermell gros o un i mig si és petit

1/2 carbassó gros

1 ceba

1 porro

1 patata

1 pastanaga

1 got de llet d'ametlla sense sucre (pot ser nata líquida)

alfàbrega (pot ser seca)

1 cullerada de postres de pebre vermell

oli i sal


Tallem el pebrot per la meitat i li traiem les llavors i el tel de pell blanca que tenen dins, la membrana com si diguèssim. El tallem a trossos com d'un cm.

Si el carbassó te la pell ben ferma no cal que el pelem. El rentem be i el tallem a daus petits també.

Pelem la patata i la pastanaga i les fem a daus també.

Obrim el porro per la meitat només de la part verda perquè hi pugui entra aigua per rentar-lo bé. Sempre porten terra entres les fulles. El tallem a rodelles fins la part verda. Quan arribem a la part verda llencem les fulles de fora i aprofitem el porro només de la part de dins que és més tendre.

En una olla hi posem un raig d'oli i hi fem sofregir les verdures a foc mitjà i tapades perquè suïn, volem que s'estovin.

Quan ja les veiem toves les amanim amb sal, el pebre vermell i l'alfàbrega amb generositat.

Ho cobrim just amb aigua i ho deixem fer 10 minuts. No hi posem molta aigua, aquest és el secret per les cremes, quan s'hi posa massa aigua queden sopes aigualides i poc gustoses.

Hi afegim el got de llet d'ametlla passats aquests deu minuts. Només perquè ens quedi cremós, n'afegim la que faci falta, que no ens quedi massa líquid.

La triturem i ja la podem servir ben calenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada