dimarts, 3 d’abril del 2018

bacallà amb parmentier d'espinacs i patates

INVISIBLES

Quan es veuen els espinacs amb les fulles i amb la seva textura als sensibles al color verd els provoca rebuig. Però i si atenuem el color verd fort i ho difuminem amb patates en una agradable puré? No se a vosaltres però a mi el puré de patates m'encanta, el natural és clar. Vaig passar molt temps fent puré de patates dels de paquet fins que vaig decidir fer-me'l jo mateixa pelant patates i tallant-les petites. Resulta que es bullen en un moment, tens un puré de patates en poc temps i no hi ha color amb el puré que venen envasat us ho asseguro. Doncs bé avui aquesta recepta de bacallà amb espinacs invisibles. Si us agrada el bacallà teniu totes aquestes receptes al bloc on trobareu com dessalar-lo: bacallà amb pebrot, bacallà amb espinacs (visibles), cigrons amb bacallà, bacallà amb patates i allioli, cigrons amb suc amb bacallà, brandada de bacallà o canelons de bacallà







INGREDIENTS:

2 lloms de bacallà dessalats

2 patates

1 manat d'espinacs

1/2  moniato

oli


Desfem el manat d'espinacs i anem separant fulla a fulla. Tallem les tiges llargues i les desaprofitem. Posem les fulles dins un recipient gran amb aigua abundant per rentar-les bé. Les traiem de l'aigua i les posem en un bol. Veureu que sota del recipient hi ha quedat la terra que portaven les fulles. Repetiu aquesta operació de posar-les al recipient amb aigua fins que veieu que no deixen anar gens de terra.
Posem una olla petita amb aigua abundant i sal al foc i quan bulli hi posem els espinacs i les patates pelades i tallades a quadrats de 4 cms perquè es  coguin aviat. En uns 10 minuts les patates ja seran cuites i es pot apagar el foc.

Agafem ara un cassó i hi posem oli abundant. Ho aromatitzem amb un gra d'all esberlat i unes boles de pebre negre. el cassó ha de ser estret, que hi càpiga just el tall de bacallà i l'oli ha de cobrir el tall. Posem el cassó al foc i un cop notem l'olor de l'all ja hi podem posar el bacallà. El volem confitar, no fregir. Per tant un cop l'oli comenci a fer soroll abaixarem el foc perquè vagi molt lent. Ha de fer unes bombolles petites que pugen. Deixem el bacallà a l'oli durant 10 minuts.

Pelem el moniato i el tallem a daus petits. Fergim els daus en oli abundant.

Escorrem les patates i els espinacs i ho triturem amb una mica d'oli de fer el bacallà.

Servim en el fons del plat la parmentier d'espinacs, damunt el bacallà confitat i repartits els daus de moniato amanits amb una mica de sal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada