divendres, 20 d’agost del 2010

sopa de meló, broquetes de fruita i plat de fruita




  TRES IDEES AMB FRUITA

  Ho tinc claríssim, vosaltres sou dels que no mengeu fruita, oi? Sí, ja: "que no em queda gana quan he acabat de menjar, és que ara no em vé de gust..." Excuses! El que us passa es que us fa mandra pelar-les! Doncs no us en faci, prepareu-les com si fossin un plat més. De fet és el que fan en els països tropicals, en tenen tanta varietat que es converteix en un plat per sí sol. I ja us dic jo que si porteu un plat de fruita ben talladet i ben posadet a taula us el mengeu amb els ulls tancats. I de fet és com un cercle viciós: no comprem fruita perquè no en mengem i es fa malbé, i com que no tenim fruita a casa no en podem menjar mai.



PLAT DE FRUITA

Començarem precisament pel plat de fruita. No cal que sigui per postres, també es pot menjar com entrant. Nosaltres també tenim gran varietat de fruites, ara se'n troben tot l'any de molt variades. No cal dir que les de temporada són les més gustoses, però si trieu bé, se'n poden trobar de les que venen de fora que no estan malament.
Es tracta de pelar 5 o 6 varietats de fruites, sobretot amb colors assortits, com més colors, més vitamines ingerim, ja que les vitamines moltes vegades van associades amb el color que té l'aliment. (no cal prendre-ho al peu de la lletra però es bastant indicatiu).




INGREDIENTS:

1 Kiwi

1 préssec

1 poma

1 plàtan

1 mango

1 taronja o mandarina o pomelo rosa (s'hi ha de posar una mica de sucre per sobre)

raïm

maduixes o cireres o gerds


Es poden utilitzar també peres, pinya, prunes, caquis, albercocs, etc. Qualsevol fruita que us vingui de gust.
Un cop pelades i tallades a talls prims com si fossin grills de taronja, es distribueixen en un plat amb gràcia. He dit amb gràcia, no posant piles així, com si fossin totxanes!
Es comença per fora fent una rodona gran amb una varietat de fruita i després se n'intercala una altra tipus o dos més, segons com ho veieu. Després a dins se'n fa una altra  i una altra fins a acabar al mig amb una sola fruita. Si tenim cireres o maduixes es poden posar escampades per sobre, les maduixes també queda bé que es posin amb les fulles, etc. Animeu-vos! ja veureu que bé que queda i com us menjareu la fruita sense ni respirar, boníssim!

SOPA DE MELó

Ideal a l'estiu, com a entrant o també com a postre.


Sopa de meló

INGREDIENTS:

1 meló

1 llimona

2 fulles de menta

sal i pebre

2 talls de pernil serrà ben prims


S'agafa el meló  es treuen les puntes de dalt i de baix tallant com un barret, es talla pel mig i es treuen les
pepites o Josefines segons la confiança que els hi teniu (Ja, ja, xist! molt dolent per cert!). Es talla a trossos i es posa en un got gran de minipimer, si tinguéssiu una batedora de got molt millor, però això ho trobariem en una cuina més sofisticada i a la vostra encara gràcies que hi hagi minipimer, no? No patiu que tot vindrà...
Als talls de meló s'hi afegeix el suc d'una llimona si no és molt gran, i també dependrà del vostre gust, si us agrada més àcid o menys. Una mica de sal i pebre i dues fulles de menta. Ai que no tinc menta! Home ja podríeu posar uns testos amb menta i julivert que així no us en faltarien mai... La veritat és que jo en planto cada any, però com que tinc una plaga de mosca blanca a la terrassa, que es rebifa a la primavera així que veuen que hi ha plantes noves,  doncs he acabat per comprar-ne amb platetes ja tallades. Hi ha julivert, menta, alfàbrega, cilantro, anet, ciboulet, etc. Penseu que es pot comprar una plata d'aquestes, i el que no gastes ho poses ben tancat amb una bossa de plàstic al congelador i s'aguarda molt de temps. D'aquesta manera sempre tindràs herbes fresques, que és millor que posar-ni de seques.
Doncs bé, ho batem ben batut fins que sigui una crema ben fina i homogènia.
Servit així amb uns trossos de meló a dins o mitges cireres per exemple ja serien unes postres fabuloses.
Com a entrant es serveix amb bols i a sobre s'hi posa el pernil tallat a trossets ben petits.



BROQUETES DE FRUITA

Això per postres.




INGREDIENTS:

1 pinya

1 kiwi

1 plàtan

maduixes

1 iogurt natural sense sucre

1 iogurt de coco

2 cullerades de coco ratllat

pals per fer broquetes


S'agafen les fruites i es tallen a trossos no gaire petits quadrats i es punxen distribuits en pals de brotxetes alternant les fruites.
En un bol es barregen els iougurts i les cullerades de coco. Es serveix amb un bol individual per cadascú i les broquetes per sucar en el iougrt.
No cal dir que, als que no els agradi el coco, poden fer el mateix però amb xocolata desfeta. Aaaaaa, ara sí, no? És que mira que sou delicats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada