dilluns, 29 de desembre del 2014

magret d'ànec amb salsa vermella

LA FORMA DEFINITIVA

El més difícil del magret és encertar la cocció al punt. No el volem trobar completament vermell de dins, però tampoc el volem cuit del tot perquè és quan queda sola de sabata. Avui us explico la forma definitiva d'aconseguir la cocció òptima. Acompanyeu el magret d'ànec del que vulgueu, amb una melmelada de gerds hi queda molt bé. Avui us proposo una salsa més original. Fa dies que la volia provar de fer. Vaig tenir la idea quan un dia vaig sentir que els productes del mateix color solen casar bé a la cuina. D'aquesta manera també us vaig posar ja fa temps el puré de moniato a la taronja o la crema de pastanaga i carbassa. En aquest cas es tracta del color vermell i barrejo maduixes i tomàquet, mmm! Un plat de festa per aquests dies que encara queden. Que sembla que no s'acaben mai els àpats de nadal!








INGREDIENTS:

1 magret d'ànec

12 maduixes

1 tomàquet madur

1/2 llimona

2 cullerades de postres de sucre roig (sense refinar)

estragó

pebre de 5 colors

sal i pebre



Encenem el forn a 150º perquè s'escalfi.

Ara preparem el magret per coure'l. Tallarem superficialment la part de la pell a talls diagonals formant rombes petits. Feu-ho amb un ganivet ben esmolat. El salpebrem bé per tots dos costats, amb pebre negre i sal.

En una paella freda i sense gens d'oli hi posem el magret que la pell toqui la paella. No cal posar-li oli perquè el mateix greix que es desfarà ja ens donarà el greix necessari per coure'l. Ho deixem a foc mig fins que veiem que la pell ens ha quedat d'un color torrat. Aleshores el tombem i el deixem 2 minuts de l'altre costat. Just perquè perdi el color vermell. Un cop ja sellat a la paella el posem en una plàtera petita d'anar al forn i el deixem just 5 minuts a 150º. El traiem i el deixem reposar.

Mentre podem preparar la salsa que és molt ràpida. En la mateixa paella que hi hem fet el magret primer hi traiem el greix, en deixem només un fons. La tornem a posar al foc i hi afegim les maduixes ben rentades i partides en trossos. Hi afegim el suc de la mitja llimona i les cullerades de sucre. Ho condimentem amb l'estragó i el pebre de 5 colors. Al cap d'uns quants tombs quan veiem que les maduixes ja s'han estovat hi afegim el tomàquet ratllat. Ho deixem tot plegat que cogui uns 7 minuts.

Un cop el magret ja ha reposat veureu que ha deixat anar suc. Aleshores el tallem a talls prims i el servim amb la salsa per sobre. Hi podem afegir una mica més d'estragó per sobre si voleu. 








2 comentaris:

  1. Fa temps que busco com fer el magret d'ànec i no trobava cap que em fes el pes. Em sembla que avui le trobat! Gràcies per aquesta recepta.

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu pel teu comentari. Ja em diràs quan ho provis. Surt al punt ja ho veuràs.

    ResponElimina