divendres, 7 de setembre del 2012

tiramisú

ELS POSTRES DE LA MAMMA

No em digueu que no fa il·lusió fer les receptes típiques que et menges normalment al restaurant? I quan resulta que les fas, te les menges i encara son millors ja tens un orgasme i tot!!

Doncs avui us proposo el típic tiramisú dels restaurants italians, i de vegades no italians, que agrada a tothom.

La recepta és del meu cunyat Pere, que sempre que la fa triomfa molt!






INGREDIENTS:

2 ous

5 cullerades de sucre

1 cafe llarg

1 xupito petit d'amaretto (licor d'ametlles amargues  italià. Si no en teniu poseu-hi vi ranci que és més fàcil de trobar, no és el mateix però en cas de necessitat servirà)

1 pot de mascarpone

9 melindros

pols de xocolata amarga





COM SEPARAR LA CLARA DEL ROVELL



Agafa una ampolla petita d'aigua buida. Treu-li l'aire prement-la i acosta-la al rovell. Deixa-la anar i veuràs com xucla només el rovell.
Deixa anar el rovell en un altre bol.


I ja els tens separats


Barregem el café amb una cullerada de sucre i el xupito d'amaretto.

Separem els rovells de les clares d'ou. Heu de trencar els ous i sense treure'ls de la closca heu de deixar que caigui només la clara i deixar pescat el rovell dins d'una mitja closca. Reserveu els rovells en una tassa.

Fem les clares a punt de neu. Pose-hi un polsim de sal i bateu-les bé fins a conseguir el punt de neu. Necessitareu un batedor manual per batre clares o bé ho podeu fer amb l'utensili especial que s'acopla al turmix, és com una gàbia de plàstic, perquè m'entengeu, que es posa tapant la part de les ganivetes de la batedora.

Barregeu els rovells amb el mascarpone i la resta del sucre, fins que quedi ben fi i el sucre no faci soroll.

Ara barregeu aquesta crema amb les clares a punt de neu embolicant amb una cullera, mai batent que sinó se'ns abaixarien les clares. Un cop barrejat ho reserveu.

Suqueu els melindros un a un dins el café, amb certa rapidesa, no volem que ens quedin amarats perquè se'ns trencaran, busqueu l'equilibri ni massa secs ni massa xops.

Un cop sucats els posarem en una plata, primer tres del pis de baix, fent la forma que vulgueu segons la plata que ho poseu.

Ara ja hi podem posar una capa de la barreja del mascarpone, sigueu generosos, ha de ser una tercera part del que tenim. Tampoc no us passeu, que no sobresurti massa quan ho tapem amb  la següent capa de melindros.

Tornem a posar melindros a sobre sucats i hi tornem a posar una capa de mascarpone per sobre.

Finalemnt ho cobrim amb una capa de mascarpone i agafem un colador petut ben fi i hi posem les cullerades de xocolata amarg i anem picant el colador perquè caigui la xocolata cobrint el pastís per sobre.

Tapeu bé la plata amb paper film i deixeu el tiramisu a dins el congelador com a mínim mitja hora. El que us sobre el podeu congelar per un altre dia. Quan el traieu serà boníssim igual.

1 comentari:

  1. Hola, M'ha quedat d'aspecte moolt bo! ara falta vere com està de gust: Moltes Garcies Mami!!, Pau C.

    ResponElimina