dissabte, 28 de gener del 2012

mongetes amb cloïsses


NUTRITIU

Resulta que hem de menjar llegums dues vegades a la setmana. Us he dit que podeu tenir llegums cuits en una bossa de plàstic al congelador? Si els compreu al mercat en una bona parada són infinitament millors que els de pot de vidre. Només els heu de treure una estona abans del congelador. Sempre va bé tenir receptes diferents per provar. Aquesta és molt senzilla i ràpida, fins i tot per un diumenge si heu de quedar bé!








INGREDIENTS:

1/2 quilo de mongetes cuites

1/2 quilo de cloïsses

1 tomàquet madur gran

1 all

julivert

raig de vi blanc

pebre negre

un grapat de pinyons

oli 


Si no netegeu bé les cloïsses i hi trobeu sorra, no en voldreu menjar mai més. Així que la primera cosa que farem serà enganyar les cloïsses. Les posem en un recipient amb aigua i un grapat ben gran de sal. L'aigua ha de quedar salada perquè s'hi trobin com a casa. Hi tirem també un parell de gotes de vinagre. Posem les cloïsses a dins durant uns deu minuts, ben tranquil·les perquè s'obrin i deixin anar la sorra que porten al seu interior. Passat aquest temps les belluguem una mica i les esbandim bé. Ja veureu com al fons del recipient ha quedat la sorra.

Agafem una cassola i hi posem un raig d'oli i les cloïsses. De seguida hi posem el tomàquet ratllat i l'all i el julivert ben trinxats petits. Hi posem també una mica de pebre negre i un raget de vi blanc al cap d'un moment.

Un cop s'obrin les cloïsses tot plegat farà una mica de suquet. Ho deixem fins que el tomàquet s'ha cuit una mica, no ha de quedar sec, ens interessa que hi hagi aquest suquet. Hi posem ara les mongetes cuites.

Agafem una mica de suc, unes quantes mongetes i el grapat de pinyons i ho passem pel túrmix.

Ho tirem dins de la cassola i ho deixem cinc minuts que es faci tot plegat. El suc ens quedarà espesset i boníssim.

Si ho deixeu reposar amb el foc apagat cinc minuts més s'acaba de posar tot a lloc, paciència nois!

2 comentaris:

  1. A casa no hi ha manera amb els llegums i aquest plat ha tingut èxit!!Gràcies!!

    ResponElimina
  2. Doncs d'això es tracta. Me n'alegro molt. Petons!

    ResponElimina