diumenge, 24 d’octubre del 2010

pasta amb salsa de tomàquet i...

UN REBOST EN CONDICIONS

Qui ho diu que no hi ha plats bons i fàcils de fer? I tant que n'hi ha! De vegades només es tracta d'aplicar la imaginació. No caiguem amb els plats típics i tòpics. Fem pasta amb salsa de tomàquet però innovem una mica, d'acord?
Anem a fer un plat d'aquells que si teniu convidats inesperats us farà quedar bé i no és gens complicat de fer. I de nou amb ingredients que podeu tenir a casa. Un paquet de pasta, o sigui mig quilo de pasta no pot faltar mai al rebost. Com tampoc pot faltar una llauna de tomàquet, una llauna de tonyina, arròs o una llauna de blat de moro... Amb això sempre es pot improvisar. Sigueu atrevits, després a la propera vegada ja corregireu el que no us ha acabat d'agradar.
Anem per feina!






INGREDIENTS:

350 grs. pasta  (spaguettis, tallarines, macarrons, margarites, fusilli...) quantitat per 4 persones que mengin bastant

1 pot de tomàquet triturat i cru!!! (no m'agraden gens els tomàquets ja fregits)

un tall de sobrassada o un parell de cullerades de paté de sobrassada

oli i sal


Agafem una olla i la posem al foc amb sal abundant i tapada.

Mentrestant en una paella hi posem un fons d'oli prudent, no massa, i hi posem la llauna de tomàquet. A veure... el contingut de la llauna de tomàquet, no em sigueu bèsties ara!
Hi afegim una mica de sal i sucre i la deixem a foc mig. Recordeu que la salsa s'anirà tornant de color taronja. Quan ja la veiem més espessa i que ha canviat de color és el moment d'afegir-li la sobrassada. Remenar dues voltes i ja es pot apagar el foc.

Quan l'aigua de l'olla ja bull s'hi posa la pasta i es deixa el temps que digui l'envàs. Quan estigui cuita la retirem del foc i afegim un bon raig d'aigua freda a l'olla per parar l'ebullició. L'escorrem ben escorreguda i quan ja no hi veiem aigua la barregem en una plàtera amb la salsa de tomàquet.

Ja ho veieu aquí es pot començar a innovar: per exemple saltejar uns alls abans de posar el tomàquet a la paella, o posar-hi trossos d'olives verdes a la salsa, etc. No tot alhora, eh? Un dia d'una manera i un altre dia d'una altra.

O sigui que enlloc de fer una salsa de tomàquet vídua podeu posar-hi coses per fer-la diferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada