diumenge, 7 de novembre del 2010

pastís de plàtan

APROFITEM, QUE NO ESTEM PER LLENÇAR

El món es divideix en dos tipus de persones. Els que els agraden els plàtans verds i els que els agraden madurs. Sí, nois, reconeixeu-ho: o esteu en un bando o a l'altre. Aquí no valen les mitges tintes.

Doncs bé, si sou com jo, sou dels que us agraden els plàtans més aviat verds, he dit verds, no de suro i que piquin a la llengua. I que ens passa als que ens agraden més aviat verds? Doncs que quan tenen alguna taca negra ja es queden a la fruitera fins que la taca es converteix en tot el plàtan negre i... se't trenca el cor però els acabes llençant. Bé també n'hi ha que esperen que els surtin mosques i les mosques soles els carreguin fins la brossa, però això és una altra pel·lícula.

Doncs bé, què podem fer quan els plàtans se'ns han tornat madurs? Una manera d'aprofitar-los és pelant-los i els enfarines i els fregeixes amb una mica de mantega i quan els treus els rebosses amb coco ratllat i ja tens unes postres. O bé els enfarines i els fregeixes amb oli i els fa servir per acompanyar un arròs a la cubana. Us adverteixo que calentons canvien bastant i es deixen menjar. O podeu fer un pastís de plàtan, que només haureu de fer una inversió mínima però el resultat és "espectaculà" com diria Puigcercós.



Quina plantilla més guai que tinc, eh?

INGREDIENTS:

1 sobre de "masa para bizcocho de La cocinera"

2  o 3 plàtans mig difunts (segons la mida que tinguin)

sucre glass

Engegueu el forn i escalfeu-lo al màxim.
Peleu els plàtans i poseu-los en un vas per batre que sigui gran. Aboqueu la "masa para bizcocho" i passeu tot per la batedora, però no molt, si queda algun tros de plàtan sencer millor.

Prepareu una plàtera per anar al forn. Si és de silicona no s'ha de fer res. Si és de vidre unteu-la amb mantega primer i després tireu-hi una cullerada de farina i mogueu la plàtera per aconseguir que la farina es posi a sobre de la mantega per tot arreu. Això ho fem perquè al desenmotllar no s'enganxi el pastís amb el motlle.

Un cop tenim el motlle a punt hi posem tota la massa i ho posem al forn. El motlle ens ha de quedar al mig del forn ni massa amunt ni massa avall. Baixarem la temperatura fins a 150º i si teniu la funció de ventilador la poseu. És la millor per fer pastissos. Deixarem el pastís al forn uns 25 o 30 minuts.

Esperem que es refredi per tombar-lo en una plàtera, i li tirem sucre glass per sobre, que quedarà més xulo. Si teniu ganes hi podeu posar una plantilla a sobre del pastís perquè quan hi poseu el sucre quedi el dibuix a sota sense sucre. No sé si m'he explicat però mireu la foto.

No cal dir que amb aquest sobres pots fer senzillament un pa de pessic com si res. I el pots farcir del que vulguis. Com si l'obres pel mig i hi poses Nocilla a dins!!

1 comentari:

  1. jajajajaja, estàs loca loca, la plantilla és brutaaaal!!! podem convcertir els divendres en el dia del pastís de plàtan??? siii??

    ResponElimina