divendres, 4 de maig de 2012

fideus amb costella

PLATS DE MENÚ

Fideus a la cassola, el típic plat de menú d'abans. És un menjar econòmic i amb un entrant es converteix amb el plat principal. Aquests plats convenen ara mateix, no? En lloc de costella ho podeu fer amb salsitxa, pollastre o conill o amb una mica de tot, quedarà igual de bé.




com que no tenia fideus ho vaig fer amb macarrons!


INGREDIENTS:

400 grs de costella de porc tallada petita

1 pebrot verd petit

1 pebrot vermell no molt gran

1/2 llauna de tomàquet triturat

1 tros de ceba

1 all petit

3 branques de julivert

175 grs de fideus ( si no sabeu com medir-ho ompliu el fons d'un plat de fideus i penseu que un cop cuits el volum és el doble)

oli i sal


Posem una olla al foc amb aigua.

Agafem els trossos de costella i els salem. Agafem una cassola poc fonda i hi posem un raig d'oli i quan estigui calent hi posem la costella a daurar.

Agafem el pebrot verd i mig pebrot vermell i els tallem a quadrats.

Posem els pebrots a la paella i els sofregim a foc mig.

Mentre en un got de turmix hi posem el tomàquet triturat, l'all trinxat, i la ceba i el pebrot vermell que ens ha quedat  a trossos i ho triturem tot amb una mica de sal.

Quan el pebrot ja és cuit hi posem el triturat que hem fet a la paella i el deixem que es cogui fins que es redueixi i quedi d'un color granatós.

En aquest moment hi posem els fideus i els hi donem un parell de voltes perquè agafin el gust del sofregit i de tot plegat.

Anem afegint aigua de l'olla que tenim al foc. Almenys 5 cullerots i si se'ls beu i encara no estan cuits els fideus en podem afegir una mica més. A mitja cocció tasteu per veure si heu d'afegir una mica de sal.

Deixem els fideus al foc fins que els tastem cuits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada