diumenge, 25 de novembre del 2012

peix amb fruits secs

EL FORN

No em cansaré de dir que el forn és un gran aliat a la cuina. Ràpid, pràctic i sà. Ho poses a dins i no has de fer res més que esperar i vigilar. Encertar la temperatura i el temps és el més difícil però una mica de sentit comú i el fareu anar com si res. La qüestió és perdre-li la por. Va, decidiu-vos! Avui un altre peix al forn, lluç per ser més concrets. És un peix que no resulta car, sobretot si es compra sencer. Si no el gasteu en un sola vegada en podeu guardar de congelat per una altra ocasió. Us el feu tallar a talls no molt prims la part de la cua i la part de dalt en feu dos lloms sense espina. Dels talls de la cua un altre dia en podeu fer lluç amb verdures , lluç a la donostiarra , lluç amb salsa verda . Els lloms són ideals per fer aquesta recepta de peix al forn.







 INGREDIENTS:

2 lloms de lluç sense espina

1 patata

1 ceba

fruits secs al vostre gust ( panses, orellanes, prunes, nous ametlles, avellanes, pinyons, dàtils)

oli

sal i pebre


Engeguem el forn a 180º per escalfar-lo.

Pelem la patata i la ceba i la ratllem. En aquest moment és quan s'amortitza un robot de cuina. També ho podeu fer amb  l' artilugi fantàstic . Si no teniu cap d'aquests estris ho haureu de fer amb un ratllador normal i corrent, pringats!

En una plàtera d'anar al forn hi posem la patata i la ceba ratllada amanides amb sal i pebre. A sobre els talls de lluç també amb sal i pebre. Hi posem un raig d'oli ben repartit i els fruits secs també repartits.

Ho deixem al forn uns 12 minuts a 180º, ja veureu que les patates es torren una mica i que el peix perd el seu color brillant. No deixeu el peix cru, però ja sabeu que el peix com menys fet més sucós queda, si el fem massa queda ressec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada