diumenge, 21 d’abril del 2013

sopa ràpida

DUBTES

Estava dubtant de si posar una altra sopa o deixar-la ja per l'hivern que vé. Però nois sembla que torna a fer fresqueta... Aviat ja començarem amb receptes més estiuenques. De moment deixeu-me que us proposi una sopa ràpida, sobretot si teniu una olla express. És el típic plat escombra, que en dic jo. Es pot fer amb tot el que tingueu a la nevera, allà abandonat a la seva sort... A part d'això és molt complerta perquè porta vegetals, llegums i hidrats de carboni. Una ganga vaja.



                         


INGREDIENTS:

les verdures que tingueu a la nevera: porros, api, pastanagues, carbassó, ceba, tomàquet, col, coliflor, carbassa, mongeta tendra, patata...
(poseu la quantitat de dos plats ben plens entre totes les verdures que tingueu)

1 tassa d'arròs o farro o pasta petita

2 tasses de llenties  (n'hi ha a la parada de llegums que són seques i sense pell, són molt petites i tenen un color carbassa o beige clar, són molt adequades perquè es desfan)

o 150 de cigrons cuits en la versió sense olla a pressió



Aquesta sopa no te cap secret a part de que si la voleu realment rapida heu de tenir una olla express i un robot de cuina. Aquestes seran les dues armes secretes.


Sino haureu de fer una variació: enlloc de posar-hi arròs o farro hi heu de posar una pasta petita i enlloc de posar el llegum cru, el podeu posar ja cuit i tindreu la sopa feta en 20 minuts.

Es tracta de pelar tota la verdura. Treure les pells de fora tant de la ceba com del porro. Netejar bé el porro de la terra fent una creu a la part verda i fent entrar l'aigua a dins.

Pelem la pastanaga i el carbassó si te la pell una mica arrugada, el tomàquet no cal pelar-lo.

Posem la verdura d'una en una al robot amb la ganiveta de ratllar gran. Això serà molt ràpid. Si no tenim robot de cuina ho haureu de ratllar amb un ratllador manual o tallar-les sobre d'una fusta. Aixó tampoc serà tan ràpid ja.

Posem les verdures, l'arrós i el llegum a dins l'olla. Ho cobrim d'aigua almenys tres dits per sobre de tot plegat, per quan l'arròs creixi. Hi posem sal, no sigueu escassos. També la podeu tastar al final i afegir-ne més.

Tanquem l'olla a pressió i compten quinze minuts a partir que comenci a fer soroll.

Si no teniu olla a pressió hi poseu pasta petita i llegum cuit i ho deixeu tot plegat al foc durant 20 o 25 minuts.

La gràcia és que el llegum es desfaci i quedi un caldo una mica espés amb el gust del llegum.

3 comentaris:

  1. Hola Marina!!! Els teus comentaris no falten mai. Moltes gràcies, petons!

    ResponElimina
  2. Hola Mami!
    T'acabo de concedir el premi Best Blog, que el gaudeixis!
    http://quinbloc.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.htm

    Mercè.

    ResponElimina