diumenge, 2 de juny del 2013

xai paciència

HE DIT PACIÈNCIA

He dit paciència, no difícil. De fet no pot ser més fàcil. Només es tracta de tenir temps. Un diumenge de pluja, una tarda de dissabte que ens quedem a casa, una nit mentre veiem la tele... Qualsevol moment pot ser bó per posar la béstia dins el forn i esperar. Només s'ha d'esperar i el resultat és boníssim.
Com tot el que fem al forn o moltes de les receptes, l'elaboració és nul·la pràcticament. Només s'ha de enfornar i ja està. Proveu altres carns al forn :  pollastre coronitasfilet de gall dindi al forn o llom amb mel i mostassa. Les dues últimes receptes són super ràpides.




INGREDIENTS:

1 espatlla de xai

125 g de mantega

2 grans d'all

sal

farigola, romaní, comí i sàlvia


Escalfar el forn al màxim.

Traiem la mantega de la nevera perquè s'atemperi i es pugui untar.

Salem l'espatlla de xai. 

Barregem la mantega amb totes les espècies en abundància, atenció que el comí és la més forta, no ens passem de comí. Anem untant l'espatlla per tot arreu amb aquesta barreja.

Posem l'espatlla en una plàtera d'anar al forn i la tapem molt ben tapada per tot arreu amb paper de plata. Vigilem que no ens quedi cap tros destapat. Volem que el xai es cogui amb el seu vapor, no volem que es ressequi.

El posem al forn una hora a 150º.

En el temps de les magranes hi podem afegir una  magrana desgranada quan el traiem del forn. Li dona molta frescor.

1 comentari:

  1. Treiem la mantega del forn? jeje...jo la acostumo a guardar dins la nevera, però bé...cadascú la guarda on vol...jajaja...m'ha fet gràcia :-)

    ResponElimina