diumenge, 6 d’octubre del 2013

galetes de sèsam i crema de mango

DUES CLARES

A que fa ràbia quan en una recepta es necessiten dues clares? Dues clares? i els rovells què? què en fas dels rovells? Clar, ara gastes les clares i on poses els rovells? què en fas? Doncs aquí teniu dues receptes una per aprofitar els rovells i l'altre per les clares.
Aquestes galetes són de sèsam però amb la mateixa base es poden fer de moltes coses: de gerds de xocolata, de taronja confitada, de coco... La crema la podem fer de mango o senzillament si no hi posem el mango serà una crema normal, si hi afegim canyella i una pell de llimona a l'hora de aromatitzar la llet.






INGREDIENTS:

per les galetes

 2 clares d'ou

 75 g de sucre

 2 cullerades de postres de iogurt natural sense sucre (poseu-les plenes)

 un polsim de sal

 115 g de farina

 50 g de sèsam

 80 g de mantega ja derretida

per la crema

 1 mango

 2 rovells d'ou

 125 ml. de llet

 2 cullerades de sopa de sucre

 1 tros de pell de taronja

 1 cullerada de postres de maizena

 1 cullerada de postres de mantega

 1/2 llimona



Per fer les galetes encenem primer el forn a 190º.

Posem a batre en un robot de cuina o en el batedor ample del túrmix amb les hèlices grans, les clares junt amb el sucre, el iogurt i la mica de sal.

Mentres posem a desfer la mantega al foc amb el foc ben baix, mai ens ha de bullir la mantega perquè es crema i agafa mal gust, només s'ha de desfer.

Afegim la farina a les clares ben a poc a poc.

Traiem la barreja del turmix i continuem a mà. Hi posem dos terços del sèsam i la mantega ja desfeta. Remenem fins que ens quedi una massa homegènia i brillant.

Cobrim una plàtera d'anar al forn amb paper vegetal, especial per forns (el venen als supermercats). També es pot fer amb motlles especials per fer galetes. Són unes plaques que és un motlle de forn amb moltes rodones per fer les galetes.

Si no tenim el motlle anem posant cullerades repartides per la plàtera separades, perquè quan es couen creixen una mica.

Les fem al forn amb 6 o 7 minuts  a 190º, depenent del forn. Traieu-les quan les veieu torrades.

Mentres les tenim al forn agafem la llet, menys una tasseta petita que la guardem per després, i la posem en un pot al foc junt amb el tros de pell de taronja. Recordeu que sigui només la part taronja perquè la part blanca de la pell és amargant. Quan bulli apaguem el foc i la deixem infusionat perquè agafi el gust de la taronja.

Pelem el mango i el posem a la paella a trossos petits amb el suc de la llimona i la cullerada de mantega a foc mig. Si tastem el mango i no és massa dolç hi podeu posar una cullerada petita de sucre a la paella.

Barregem els rovells i el sucre i els deixatem fins que no es noti ja soroll de sucre.

Posem els ous dins la llet quan estarà ja més tèbia i posem la cullerada de maizena a la tasseta de llet i la desfem bé, sense grumolls i la afegim a la llet també.

Posem la llet al foc i l'anem remenant bé fins que veiem que comença a bullir, en aquest moment just es treu del foc. No ha de bullir gens.

Quan veiem el mango ja una mica desfet el passem pel turmix i en  fem un puré ben fi.

Finalment barregem el puré del mango amb la crema i ho escampem en una plàtera plana perquè es refredi. Si ho heu de guardar hores recordeu de posar-ho a la nevera.

Es serveix la crema acompanyada de les galetes.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada