diumenge, 23 de febrer del 2014

pica pica de luxe

ULL!

Ja sabeu que sóc molt pràctica. Un bon pica-pica ha de ser variat. Moltes vegades però ens compliquem la vida i crec que hem de ser més pràctics i aprofitar el que tinguem. I sinó tenim res ens hem d'organitzar, com sempre. En aquest cas l'escalivada ja la tenia feta, me n'havia sobrat una mica. L'ensaladilla la vaig fer el dia abans i el demés ho vaig fer el mateix dia. Els altres plats eren fets amb ingredients que podem tenir a casa normalment: sardina de llauna, torrades, pa bombo, tonyina, pebrot del piquillo, olives farcides, cranc...Va ser un pica-pica per 25 persones pel dia de reis. Hi havia 5 plàteres com aquesta. Podeu fer també un pica-pica de pastes salades






INGREDIENTS:

barquetes d'ensaladilla:

ensaladilla

fulles de cabdells

torrades amb paté de sardina:

torrades primes

1 llauna de sardina

1 cullerada de mantega

torrades amb escalivada:

torrades quadrades

escalivada expréss

espirals de pebrot:

1 pot de pebrots del piquillo

1 dent d'all

6 llesques de pa de motlle

1 llauna petita de tonyina

1 llauna petita d'olives farcides

canapés de cranc:

6 llesques de pa motlle

6 cullerades de maionesa

1 avocat

1 paquet de cranc desfilat


Amb tots els ingredients a punt només ens cal anar muntant els entrants.

Barquetes d'ensaladilla:

Posar ensaladilla sobre d'una fulla de cabdell.

Torrades amb paté de sardina:

Atemperar la mantega i quan estigui tova aixafar la sardina amb una forquilla junt amb la mantega fins a aconseguir un paté. Untar les torrades.

Torrades amb escalivada:

Tallar l'escalivada ben petita. Posar una cullerada d'escalivada a sobre de cada torrada.

Espirals de pebrot:

Posar una paella al foc amb oli i un all tallat a làmines ben primes. Esperar unamica que l'all  doni gust a l'oli i posar-hi els piquillos amb una mica de sal i de sucre per sobre. Deixar-ho a foc baix i tombar-los d'un costat i de l'altre.
Mentres agafar les llesques de pa de motlle i passar un corró per sobre per fer-les més primes, han de quedar molt primes.
Agafar els pebrots junt amb l'all i l'oli, la tonyina i les olives farcides i passar-ho tot pel turmix.
Untar el pa de motlle amb el paté i enrotllar-lo. Embolicar el rotllet amb paper de plàstic i deixar-ho refredar a la nevera. Tallar-ho a talls de mig centimetre,  com si tallèssim un embotit, i ens quedarà un espiral bicolor.

Canapés de cranc

Fer una maionesa. Untar les llesques de pa de motlle amb la maionesa. Tallar-les en quatre trossos.
Pelar l'avocat i tallar-lo a làmines primes. Posar l'avocat a sobre de la maionesa i acabar amb el cranc desfilat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada