dimarts, 27 de gener del 2015

verat a la planxa

SENZILLESA

És una recepta del Martín Berasategui. És molt típica al País Basc. Ell ho va batejar com "A los tres vuelcos". Realment la cuina basca és molt senzilla, basada en el bon producte. Aquests verats me'ls va donar un veí que viu sol i en tenia excedent. Els hi havia regalat un pescador, per tant més frecsos no podien ser. La veritat és que eren bonísims!! A més és una recepta molt sana, amb peix blau, que és molt cardiosaludable. Recepta sana no és ni molt menys sinònim d'avorrida. Teniu la diversió assegurada, ja ho veureu! Teniu altres maneres de preparar el peix d'una forma ben senzilla i sana: lluç amb verdurespapillote d'orada o salmó saltat.







Com fer la recepta en video.

INGREDIENTS:

2 verats (oberts per fer "a la espalda")

2 alls

1 bitxo (opcional)

vinagre de xerés

oli i sal



El peix obert per fer a l'espatlla vol dir que te tota la panxa oberta i se li treu l'espina. Queda tot pla per poder-lo fer bé a la planxa. Un cop ben net, el podeu esbandir una mica per treure l'escata que li pugui quedar, el saleu.

Poseu una planxa al foc i quan estigui ben calenta, paciència, hi poseu el verat. Dos minuts per costat. És un peix prim i no volem que se'ns ressequi.

En una paella hi posem un raig d'oli i quan s'hagi escalfat força hi posem els alls pelats i laminats. Si voleu també hi podeu afegir un bitxo per donar-li un toc picant. Un cop els alls ballen i perden una mica el blanc hi poseu un rajolí de vinagre i ho aparteu del foc.

Posem el peix en una plàtera i ho reguem amb la preparació anterior dels alls, l'oli i el vinagre. Aboquem l'oli junt amb el suc que ha fet el peix de seguida a la paella i ho posem de nou al foc fins que torni a fer soroll. De nou ho aboquem sobre del peix i ho tornem a posar a la paella. Ho fem una darrera vegada. Això son els "tres vuelcos".

Mengeu-vos-ho de seguida, que no es refredi.


5 comentaris:

  1. Que rico ,me gusta mucho así el verat.
    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí, queda buenísimo y es tan sencillo... El secreto está en hacer muy poco el pescado.

      Elimina
  2. Una recepta senzilla i ben gustosa, m'agrada! T'he vist al Mytast i he vingut a convidar-te, jo també tinc un bloc i ara estem sortejant un lot de productes Castey valorat en 160€, t'animes a participar? M'encantaria comptar amb tu! Tens tota la informació aquí http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2015/01/1-any-del-bloc-i-concurs-1-ano-de-vida.html Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies. Quan tingui un moment m'ho miro. Un petó.

    ResponElimina