dijous, 19 de maig del 2016

corona d'arròs amb carn

DE TOT

A mi m'agraden molt els plats únics. Davant o darrera un plat de fruita tallada, o un smothie (batut de fruites i verdures) o un iogurt amb mel o una mica de formatge amb codony i llestos!
Proveu el gust d'aquesta carn picada, aquest picadillo el podeu posar també amb espelta, amb espaguetis, amb quinoa, amb el que vulgueu. Porta un sofregit de cheiro verde que vol dir olor verda. És el sofregit que fan servir al Brasil com a base de moltes de les seves receptes. A les botigues d'allà ja venen rams verds on hi han aquestes herbes fresques: alfàbrega, coriandre i porradell. Una combinació fantàstica que dóna  als plats aquest aroma verd, que diuen al Brasil, boníssim. Podeu provar de fer altres plats complets com: estofat, gulash, arròs a la cubana amb espinacs, marmitako de bonítol o patates farcides de carn i rovellons.








INGREDIENTS:

150 g de carn picada (picada 2 vegades)

2 tasses d'arròs llarg

1 manat de col kale

1 ceba petita

2 grans d'all

4 tomàquets madurs

coriandre, porradell i alfàbrega

sal i oli


Pelem la ceba i la tallem a quadrats petits. Pelem l'all i el trinxem petit i pelem els tomàquets i els tallem a daus petits.

Posem la carn en una paella amb un fons d'oli que just cobreixi el cul de la paella. Ho deixem a foc baix. Volem que deixi anar el suc i que es faci a poc a poc, no que es torri. Amanim la carn amb sal i oli. Afegim a la paella la ceba i un all tallats. Ho deixem fer fins que veiem que la ceba s'ha estovat.

Triem les herbes i aprofitem les fulles que estiguin senceres i les piquem ben petites amb el ganivet. Les podem enrotllar que ens quedin totes cop un puro, posant les fulles més grosses embolicant i ho tallem ben prim amb el ganivet. Si convé li podem fer més passades perquè quedin ben petites. Les posem també a la paella.

Aafegim el tomàquet a la paella i ho amanim amb sal i una mica de sucre per treure l'àcid del tomàquet i apugem el foc. D'entrada el tomàquet treurà suc. Quan es redueixi i ja no se'n vegi abaixeu el foc i deixeu-ho 10 minuts més.

Mentre podem anar preparant l'arròs i la col kale. En un pot hi posem 4 tasses d'aigua i les dues d'arròs amb una mica de sal. Ho posem al foc i deixem que bulli tapat a foc mitjà durant 15 minuts. L'arròs es beu tota l'aigua i queda ben sec i cuit.

Posem una altra olla amb aigua i sal al foc. Triem la col kale. L'agafem per la part gruixuda del tronxo i amb un ganivet resseguim un costat i l'altre per desprendre la fulla només. El tronxo no l'aprofitarem. Quan l'aigua bull posem la col a dins i la fem durant 7 minuts.

Preparem una paella amb un fons d'oli i un  all trinxat i hi posem la col ja cuita ben escorrguda. Ho deixem a foc mitjà que es faci una mica uns 7 minuts més.

Ja podem muntar el plat. Primer de tot fem un flam o una corona amb l'arròs. Després ho cobrim amb el picadillo de carn i hi posem la col kale pel voltant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada