divendres, 14 de juliol del 2017

mandonguilles a la sueca

MOBLES

Mobles? Direu que té a veure mobles am una recepta. Doncs que això és el que pots menjar quan vas a comprar mobles. És el plat que fan dins el menú. Sabeu on em refereixo? Doncs aquesta és la meva versió d'aquesta recepta de mandonguilles. Com sempre he pensat en el gust que té i he fet la meva interpretació. Sé que porta mermelada de nabius o de fruits vermells. M'ha quedat molt bona ja ho veureu. Si us agraden les mandonguilles en podeu trobar moltes receptes al bloc: mandonguilles a la jardinera, mandonguilles amb samfaina, mandonguilles de carn i vegetals, mandonguilles amb llet de coco. Ben aviat posaré també una recepta de mandonguilles amb peix.








INGREDIENTS:

400 g de carn picada de vedella (picada 2 vegades)

1 ceba

1 got de llet

8 llesques primes de pa de barra de quart (només la molla)

1 cullerada de gingebre en pols

4 cullerades soperes de melmelada de nabius

1 tasseta de vodka


Escalfem la llet i hi posem a dins la molla de pa de les llesques perquè s'estovin.

Barregem la carn picada amb el gingebre, una mica de sal i pebre i la molla de pa ben escorreguda.

Fem les boletes de mandonguilles. Un truc perquè no se'ns quedin les mans pringades és mullar-les lleugerament amb aigua de tant en tant. D'aquesta manera la carn no s'enganxa.

Un cop fetes les boletes les passem per farina i en traiem l'excés. 

Posem una paella al foc amb oli i quan sigui calent hi fregim les mandonguilles. Per anar bé l'oli hauria d'arribar a la meitat de la mandonguilla així la faríem d'un costat i després de l'altra meitat.

Pelem la ceba i la ratllem.

Aprofitem part de l'oli de fregir les mandonguilles per posar-lo en una cassola fonda. Hi posem la ceba i la sofregim a foc fort. Un cop cuita abaixem el foc i hi posem les mandonguilles i el vodka. El deixem reduir.

Un cop el vodka ha reduït hi posem la melmelada i mitja tasseta d'aigua. Ho deixem fer xup-xup a foc baix durant 10 minuts.

Si voleu una salsa ben fina aparteu les mandonguilles i tritureu la salsa al túrmix fins a deixar-la ben fina. 

Podeu servir les mandonguilles amb un flam d'arròs per acompanyar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada