dilluns, 23 d’octubre del 2017

cassola de calamars i gambes

ÚNIQUES

Les gambes de Vilanova son úniques. Tenen  una mida mitjana que les fa ser molt gustoses. Amb poc condiment ja son bones. A la planxa amb una mica de sal ja son espectaculars però avui us he fet una cassola amb gambes. Amb fonoll com a fons del saltat de verdures que li dóna un toc anissat molt interessant. Un plat molt ràpid de fer. Si volen incorporar les gambes de Vilanova a receptes mireu aquestes idees: crep de carbassó i gambes, mandonguilles de lluç i gambes, carpaccio de gambes , cigrons amb gambes o pasta amb marisc.






INGREDIENTS:

2 calamars petits yallats en anelles

8 gambes de Vilanova

1 tros de fonoll

1 ceba tendra petita

25 tomàquets cirerols

1 gra d'all

1 bitxo

julivert

1 cullerada de postres de boles de pebre negre

1 tasseta de vi blanc

oli i sal


Traiem els bigotis de les gambes perquè després no els trobem per la cassola.

Rentem les anelles de calamars i els traiem les impureses.

Pelem la ceba i la tallem a llunes primes.

Traiem la fulla exterior del fonoll i tallem un tros a làmines primetes.

Posem un fons d'oli en una paella i la posem al foc. Quan l'oli s'hagi escalfat hi afegim un all esberalt, el bitxo i les boles de pebre negre. Hi posem les gambes sense remenar-les, només fem un tomba i tomba i les retirem.

Posem la ceba i el fonoll a la paella i ho salem una mica. Al cap d'uns minuts hi posem els tomàquets cirerols. Ho deixem a foc moderat-baix fins que ho notem tou. 

Hi afegim el vi blanc i deixem que es redueixi.

Hi posem les anelles de calamars que donin un parell de voltes, quan ja siguin blanques, que veureu que es de seguida hi posem les gambes i apaguem el foc.

Trinxem una mica de julivert i el repartim per damunt de la cassola.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada