divendres, 15 de setembre del 2017

penques de bledes saltades

TORNEM AL COLE

Tornem a la vida normal, s'han acabat les vacances, majoritàriament, és clar. Encara en queden, pocs, que no han anat de vacances i que fan molta ràbia. Però la majoria ja estem incorporats a la vida normal. Potser ens hem passat amb el menjar de vacances o senzillament hem canviat la nostra rutina de menjars. Si aquest és el cas hem de començar a buscar menjars saludables. Jo us ajudaré. Aquest plat està fet només amb les penques de les bledes. A mi m'agrada fer això de gastar primer les fulles de les bledes i després les penques perquè així en tinc per dues vegades. Les fulles es fan malbé molt aviat, però en canvi les penques en una bossa de plàstic es conserven ben bé una setmana tranquil·lament. Els tronxos els podeu posar en una menestra de verdures, verdures al vapor, penques de bledes amb puré de patata entre d'altres plats.





INGREDIENTS:

1 manat de bledes (només les penques)

1 gra d'all

2 cullerades de panses de corint

2 talls de pernil ibéric



Tallem les peqnues de les bledes a trossos. Els esbandim bé pre treure la terra que puguin retenir.

Posem una olla al foc amb aigua i sal i un cop bulli hi posem les penques i les deixem bullir fins que es punxen ja toves. les escorrem.

En una paella hi posem un fons d'oli i hi afegim un gra d'all esberlat per deixar anar el seu gust. El deixem que balli una mica i aleshores hi posem les cullerades de panses, que es facin una mica. 

Afegim de seguida les bledes i ho deixem a la paella uns minuts.

Ho traiem del foc i hi esmicolem per sobre els talls de pernil.

Senzill i bo!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada