dijous, 20 de gener del 2011

cigrons amb espinacs

LLEPAFILS

L'altre dia tenia previst fer cigrons amb espinacs, però venia la meva nebodeta a dinar, la Mireia de 28 anys. Me'n vaig recordar que no li agraden el cigrons, és un detall recordar el que li agrada o no als convidats. Però després de dubtar i de comentar-li el menú i no dir-me res, vaig tirar endavant amb el pla que tenia.
La qüestió és que li va encantar el plat, em deia que els cigrons quedaven dissimulats.
Crec que hem de buscar la manera de fer els aliments perquè ens agradin. Jo no menjo mai meló, no el suporto, però en canvi menjo sopa de meló!
Aquí teniu aquesta recepta apte fins i tot pels que no els agraden els cigrons, o els espinacs, que tot pot ser! I si us animeu us en proposo més:  cigrons amb bledes mongetes amb cloïsses pasta e fagioli llenties estofades. Totes són de llegum per menjar amb cullera.









INGREDIENTS:

1/2 quilo de cigrons cuits

2 manats d'espinacs

1 ceba molt petita

1 tomàquet

1 ramet de julivert (tres o quatre branques)

1 grapat de pinyons

1 all

1 llesca de pa dur prima

Netegem  bé els espinacs sota el raig d'aigua perquè solen portar molta terra. Ara també n'és temps. Els hi treiem els tronxos i les fulles trencades o una mica grogues.

Pelem i piquem la ceba a trossos ben petits. Ratllem el tomàquet.

En una cassola hi posem una mica d'oli, quan estigui calent hi posem l'all filetejat, els pinyons, la llesca de pa i ho daurem tot plegat. A última hora hi tirem el ramet de julivert i ho treiem del foc deixant l'oli a la cassola. Ho podeu posar en un pot de turmix per fer servir després.

Posem en l'oli de la cassola la ceba tallada i la fem a foc mig fins que es torni transparent. Després hi afegim el tomàquet ratllat i hi afegim sal i una mica de sucre.

Quan el tomàquet estigui cuit, ja hagi canviat de color, hi afegim els espinacs. Penseu a posar-ho en una cassola gran perquè hi càpiguen. Primer ocupen molt d'espai i després es van reduint.

Quan tenim els espinacs tous hi posem els cigrons i un got gran d'aigua.

Agafem el pot del turmix amb els ingredients que teníem reservats i afegim una mica d'aigua de la cassola junt amb tres o quatre cigrons i ho passem tot plegat pel turmix. Podríem dir que això serà una picada, però cuita, no amb ingredients crus.

Quan ho hem passat tot bé pel turmix ho afegim a la cassola i apaguem el foc i ho deixem tapat. Tasteu-ho de sal abans d'apagar el foc.

MIREIA ARA JA TE LA POTS FER TU A CASA, TE LA DEDICO. I TU TAMBÉ LAIA, QUE TAMPOC T'AGRADEN ELS CIGRONS, A TU! PETONETS!

8 comentaris:

  1. quina crack que estás feta Núria!!!! és un dels plats que fa ma mare que més m' agraden!!!!

    ResponElimina
  2. quina crack que estás feta Núria!!!! és un dels plats que fa ma mare que més m' agraden!!!!

    ResponElimina
  3. Aquesta picada també la feia la mare, és recepta d'herència familiar. Com les mamis res de res!

    ResponElimina
  4. Hola hola, Bon dia, m'encantat al teu Bloc i les receptes, Mare meva quina pinta. Enhorabona. Et tindré com a referència. Gràcies

    ResponElimina
  5. Hola!!! Doncs ja m'aniràs dient com et van les proves. Un petó gràcies a tu per seguir-me.

    ResponElimina
  6. Hola.
    Moltes grácies x la bona feina q fas i per compartir-la.
    Un dubte, les recptes per quantes persones són?
    Gràciws

    ResponElimina
  7. Hola Jaoana, gràcies a tu pel comentari. Els vostres comentaris m'encoratgen a seguir. Les receptes son per 2 persones normalment. Hi ha excepcions com la quiche per exemple que quan la fas la massa ja és com a mínim per a 4 persones.

    ResponElimina
  8. He preparat aquesta recepta: es-pec-ta-cu-lars !!!!
    Gràcies per compartir :-)

    ResponElimina