dijous, 13 de novembre de 2014

escudella barrejada vegetal

ÉS UN MIRATGE?

És un miratge o va venint l'hivern. Ja no sabem si fa fred o torna el bon temps. Malgrat tot, voleu una sopeta ja? Teniu nostàlgia de la cullera i el plat soper? Fins ara només utilitzavem la cullera per menjar gaspatxo. Doncs això s'ha acabat, traieu la pols dels plats fondos i prepareu aquesta sopeta amb llegum i tot. Teniu altres sopes amb llegum, pasta i verdures si voleu: sopa ràpida o escudella barrejada tradicional.







INGREDIENTS (per a 4 persones)

1 pastanaga 

1 porro

1 fulla d’api

1 xirivia

1 nap

1 patata petita

 1 tros de col o 4 o 5 bledes o 1/2 manat d’espinacs

1 tassa d'arròs i fideus gruixuts barrejat

1 tassa de cigrons cuits

1 ceba petita

1 tomàquet 


Posem una mica més d'un litre d’aigua en una olla al foc. Hi afegim sal.

Pelem les verdures pel caldo: patata, pastanaga, nap, xirivia, porro i api. Vigilem de netejar bé el porro perquè porta terra dins de vegades. Les posem senceres a l’olla. Les deixem bullir 20 minuts.

Rentem les fulles de la verdura que trieu col, bledes o espinacs i les fem a talls ben petits mentre es fa el caldo.

Passat els 20 minuts escorrem les verdures, reservem la patata i la pastanaga i tornem a posar el caldo sol al foc.

Afegim els fideus, l’arròs, els cigrons i la verdura tallada a l’olla. Ho deixem 10 minuts.

Mentre ratllem el tomàquet i pelem la ceba i la tallem a trossos petits.

En una paella posem una mica d’oli i la ceba i la sofregim fins que es faci tova. Hi afegim el tomàquet ratllat i hi posem una mica de sal i sucre. Quan veiem el tomàquet d’un color més taronja o el veiem que ja s’ha compactat l’apaguem i el tirem a l’olla.

Ho deixem 10 minuts més i apaguem el foc.

Hi afegim la patata i la pastanaga tallades a daus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada