dilluns, 11 de maig del 2015

pèsols amb anís

RESTAURANTS DE MONTANYA

Aquests pèsols els vaig menjar al Montseny, en un restaurant perdut enmig del no res i mentre a fora queia una nevada considerable. Que més es pot demanar? Era un restaurant d'aquells que et diuen amb un paper a la mà: "Avui tenim..." i només pots triar el segon, tot a la brasa i boníssim per cert. Però aquell dia havien fet aquests pèsols amb anís, entre els plats que et portaven de primer. Van triomfar, van agradar a tothom. No els vaig demanar la recepta, he fet la meva aproximació i han quedat boníssims. Si us agraden els pèsols podeu provar també: rissotto de pèsolscrema de pèsolsfaves i pèsols estofats o conill amb anís. I ben aviat us penjaré una recepta d'ous farcits amb puré de pèsols.







INGREDIENTS:

1 botifarra crua

2 talls de cansalada crua

1 ceba petita

400 g de pèsols ja pelats (també poden ser congelats de bona qualitat)

1/2 tassa de cafè d'anís

oli i sal



Pelem la ceba i la tallem a quadrats ben petits o en brunoise. Us vaig introduint paraulotes de tant en tant, ja ho sabeu.

Tallem els talls de cansalada a trossos i els salem i empebrem. Tallem la botifarra a trossos petits també.

Posem una paella de mida grossa al foc amb oli. Hi afegim la botifarra i la cansalada a foc viu i un cop ho veiem daurat hi aboquem també la ceba. Ho anem fent fins que veiem que la ceba s'ha tornat transparent i està tova.

Aleshores hi afegim l'anís i deixem que redueixi una mica. Hi posem els pèsols i un parell de cullerades d'aigua i ho deixem fent 7 minuts amb el foc baix i tapat. Ho destapem, tastem els pèsols i si els trobem cuits ho podem apagar. Els pèsols son petits i molt tendres, no necessiten massa temps de cocció. De vegades cometem l'error de deixar-los coure massa i aleshores s'endureixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada